tiistaina, huhtikuuta 21, 2009

Herkulliset donitsit


Vappuna maistuvat ihanan pehmeät, hieman sitruunaiset donitsit. Kieritä herkulliset donitsit sokerissa tai koristele sokerikuorruttein ja nomparellein!

Taikina:

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • noin 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl kardemummaa
  • 2 rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki taikinan ainekset nuolijan avulla sekaisin. Taikinan tulee olla pehmeää ja irrota kulhon reunoilta. Lisää kuohukermaa, että saat taikinasta sopivan pehmeää.
Jaa taikinapallo neljään osaan ja pyöritä osista pitkuloita. Leikkaa nuolijalla noin golfpallon kokoisia palloja ja pyöritä ne pyöreiksi. Litistä hieman ja levitä sormella keskelle reikä.
Toinen vaihtoehto on kaulita taikinasta noin 3-4 cm:n paksuinen levy ja ottaa pienellä ympyrämuotilla tasalaatuisia levyjä ja levittää keskelle reikä.
Paista donitsit kuumassa öljyssä kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Kierittele donitsit hienossa sokerissa, kanelisokerissa tai kuorruta sokerikuorrutteella ja dippaa strösseleihin.

Nämä oli pitkästä aikaa ihania, vaikka itse sanonkin :)

8 kommenttia:

Katri (Sitruunamarenki) kirjoitti...

OI, ihania!!!
Minunkin on tehnyt jo pidemmän aikaa mieli donitseja tai munkkeja, jospa sitä nyt joku päivä saisi jo tehtyäkin niitä ja samalla myös rosetteja, kun rasvakeittimen kerran lämmittää :)
Kyllä saat lisätä minun blogini listallesi... :)

Terhi kirjoitti...

Hei Katri!

Kiva, lisään blogisi :).

Tänään meilläkin on vuorossa rosetit :), munkkeja sitten ensi viikolla.

Heidi kirjoitti...

Loistavaa! Juuri etsin reseptiä vappuherkkuihin, kiitti!

Heli kirjoitti...

Nami, donitsit ovat kyllä herkkua! En tosin ole koskaan itse tehnyt, kun öljyn/rasvan kuumentamiseen en ole tähän ikään vielä uskaltautunut.. No, tänä vuonna vanhemmat tulevat meille vapuksi, niin äiti jo lupaili tuoda munkkirinkilät sekä simaa tullessaan :) Kotona tehnyt voittaa kaupan tarjooman mennen tullen!

Gourmet-Minna kirjoitti...

Näitä täytyy vappuna tehdä! Tai ehkä kokeillaan jo viikonloppuna.

Ent-tu kirjoitti...

Täydellisen ihanan näköisiä!!

Terhi kirjoitti...

Heidi - kivaa, että löysit tänne!

Heli - en minäkään ollut paistanut sitten kouluvuosien, joten jo oli aikakin :). Jep, kyllä itse tehty on parasta...vaikka mietinkin siman suhteen, että tehdäänkö itse kun ei tule niin hirmusesti juotua.

Gourmet-Minna - ja parhaimmillaan nämä ovat tuoreina.

Ent-tu - kiitos...piti kuorruttaakin donitseja mutta aika loppui kesken kun Samuel halusi heti tuoreena :).

Viikonloppuja luvassa lisää vappu-herkkuja!

Jade kirjoitti...

Löysinpä hyvän reseptin :) Vappuna juhlat ja näitä ehdottomasti tarjolle!