keskiviikkona, joulukuuta 16, 2009

7-v synttärijuhlat

Tänään juhlimme Samuelin 7-v synttäreitä etuajassa, kuten aina.
Päivänsankarin teema juhlien suhteen vaihtui vähän väliä mutta lopulta päädyimme merirosvoteemaan, kun myymäläämme saapui uusi kattaussarja. Arvasinkin, että huikea pääkalloteema vie voiton :)

Tarjolla synttäreillä oli aarrearkkukakkua, piparimuffineita (resepti tulossa!), merirosvopikkuleipiä, suklaisia kultarahoja, krokotiili- ja sammakkonameja sekä sipsejä.


Tein myös pieniä suolapaloja cocktail-lihapullista, prinssinakeista, juustopaloista ja viinirypäleistä. Keihästin pikkupalat ja tökkäsin ne tuoreeseen ananakseen, sopi hyvin merirosvoteemaa!

Ja huh! Lupasin tehdä kakuksi aarrearkun ja hiki pukkasi kyllä tänään pintaan. Siitä on nimittäin aikaa kun viimeksi olen ehtinyt kakkuja väsäämään ja piti jos kuinka monesta kirjasta kurkkia vinkkejä kakkuun :).

Kakku jäi vieläkin liian lättänäksi eli "aukinainen" arkku ei nyt näytä siltä miltä olin ajatellut, pulleutta arkun kansi olisi vaatinut runsaasti! Muutama muukin hyvä idea mm. aivaimen reiän osalta jäi toteuttamatta kun tein arkun koristenauhat turhan paksuiksi eikä tilaa enää jäänytkään. Puunsyykuvio näytti kivalta mutta ei ehkä näy kuvassa.

Kakkupohjat oli 11-munan (eri leikkaustekniikka olisi ehkä tuonut korkeutta mutta toisaalta kakku olisi ollut pienempi - mutta tässä opin taas sen, että ne mittasuhteet!!) ja välissä sankarin toiveesta mansikoita, banaania ja vispikermaa. Päällä sokerimassaa sekä kristallipulveria.

Kiire tuli ja kiire oli vielä "aarteet" asetella kakkuun kun piti jo kantaa kakku pöytään. Aarteita piti olla runsaammin ja enemmän "kakun sisällä" mutta ei ehtinyt ei :).

Merirosvoiluun kuuluu tatuoinnit ja teimmekin lapsille juhlissa väliaikaisia tatuointeja ja niitä löysimme Tiimarista.

Toinen ohjelmanumeromme oli puljata eli narusta vedettävä "pinjata". Meillä oli sopiva koukku katossa puljataa varten, hieman korkealla kylläkin mutta sohvalta naruja oli helppo vetää. Puljata oli täynnä paperinamusia ja tikkareita, joita jokainen vieras sai sujauttaa kaveripussukkaan.

Hauskinta näissä puljatoissa on, että ne eivät mene siis rikki ja ne voidaan käyttää lastenhuoneen sisustuksessa. Meilläkin aarrearkku sai kunniapaikan hyllyn päällä.

Huh, synttärihulinat tältä vuodelta on jälleen takanapäin. Kivaa oli varmasti kaikilla!

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hurjat juhlat teillä näyttää siis olleen, kattaus upea :) ja hienohan tuosta kakusta tuli!!!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upea kakku!!

Helmi.fi kirjoitti...

Mielettömän hieno tuo sinun aarrearkkukakku. Tein itse hiljaittain vastaavan mtta eipä siitä noin hienoa tullut. Googlen kuvahaku ei antanut tätä tuloksena, joten harmittaa kun näin tämän vasta nyt. Tuosta jäi muutama idea vielä korvan taakse.