lauantaina, huhtikuuta 24, 2010

Pappardelle-pastaa, broiskua ja punaista pesto-kermakastiketta

Olin tässä taannoin illallisella Wiltonin Euroopan myyntijohtajan kanssa Ravintola Loisteessa Helsingin ytimessä. Kyseinen ravintola oli tuttu mutta pitkiin aikoihin siellä ei ole tullut käytyä, koska harvoin täältä "maalta" (alle 30km ytimeen) tulee lähdettyä työkiireiden keskeltä.
Tilasin á la carte listalta...apua-a...piti linkittää annos listalta mutta lista onkin vaihtunut eikä siellä enää ole tätä ihanaa broisku annosta pappardelle-pastalla! Haaveilin niin, että kesän aikana menen käymään uudelleen mutta voihan...

Annos jäi siis kuitenkin kummittelemaan mieleeni ja tänään sitten päätin tehdä oman versioni. Eihän tällä ole mitään tekemistä alkuperäisen kanssa mutta fiiliksiin pääsin ja olihan pitkästä aikaa parasta pastaa! Muistelen, että Loisteen broiskujen päällä oli murskattuja pistaasipähkinöitä mutta en ole kyllä varma. Aion kyllä kokeilla joku kerta! Kastikekaan tuskin oli ihan just tällaista, tähän sain fiilistä Da Tonin etana-annoksesta, josta postasin jo aiemmin.

Ohjeessani ei ole mittasuhteita, koska erittäin usein kastikkeet varsinkin syntyvät fiiliksellä. Joskus liesi on liian kovalla ja nestettä pitää lisätä enemmän ja joskus tulee mieliteko lisätäkin jotain mitä kaapista löytyy, että saa juuri sen oikean maun mikä oli mielessä tai lisää jotain mitä mieli just sillä hetkellä tekee. Reippaasti vaan fiilis mukaan ja maistelua, maistelua ja maistelua!

Tarvitset:
  • broiskun filettä (maustamatonta ja niitä oikeita pulleita, ei mitään minuuttisysteemejä!)
Kuumenna pannu ja ota broiskuihin oliiviöljyssä väriä pintaan molemmin puolin. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Itse lisään vielä himpun grillausmaustetta. Lisää joukkoon vichyä ja jätä broiskut porisemaan miedolle lämmölle. Broiskut valmistuvat itsekseen mutta muista lisätä vichyä välillä.
Paistan aina broiskun fileet jossain nesteessä (vichy, vesi, vesi + appelsiinimehu, alkoholiton siideri jne.), koska näin fileistä tulee pehmoisia eikä kengänpohjia :). Mikään ei ole niin kammottavaa kuin syödä kuivaa broiskua!

kastikkeeseen ->

  • salottisipulia
  • valkosipulia
  • voita
  • ruokakermaa (10%-15%)
  • punaista pestoa (suosin itse Barillaa; Pesto Rosso)
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuullota voissa hienoksi pilkottu salotti- ja valkosipuli. Lisää joukkoon oman maun mukaan ruokakermaa ja punaista pestoa sekä mausteet. Maistele kastiketta välillä! Jos haluat enemmän "tomaattisen" kastikkeen niin voit lisätä myös vettä ja vain pyöristää kastikkeen lopussa ruokakermalla. Itse olen enemmän ruokakermalaisia :) ja keittelen kastiketta kokoon.

Keittele kattilassa pappardelle-pasta al denteksi.

Nostele pasta lautaselle, lusikoi kastiketta ja nostele päälle viipaloitu broiskun file. Vähän vielä kastiketta ja pari pyöräystä balsamicoa. Höylää tai raasta annoksen pinnalle parmesaania.

Nauti välittömästi hyvän punaviinin kera!

Kuva on hieman pliisu kun en muistanut ostaa kaupasta tuoretta basilikaa tms. millä annoksen olisi voinut koristaa. Mutta tällä kertaa maku on pääasia ja tämä oli oikeesti hyvvää!!

Ei kommentteja: