torstaina, heinäkuuta 21, 2011

Kastike tuoreista kanttarelleista

Meidän taloudessa muutetaan ja tehdään remonttia koko heinä- ja elokuu. Vielä on onneksi käytössä vanhan kodin keittiö.
Viikon päästä pitääkin sitten kokkailla vain grillin kera, yhdellä kaasulla toimivalla keittotasolla ja ilman uunia. Mikroakaan meillä ei ole ellei asuntovaunurouvasta sitten lainata.
Minua nämä ei häiritse mutta miten selvitä kuutisen viikkoa ilman jääpalakonetta?? ...jäänee nähtäväksi!

Mies rakastaa sieniä, kaikessa muodossa. Päätinkin valmistaa pihvin kastikkeeksi helpon kanttarellisoossin tuoreista kanttarelleista.

Kanttarellisoossi (ahmatille annos tai kaksi pieniruokaisemmille) :
  • kanttarellituorejuustoa 1/2 rasiaa
  • 10 %:n ruokakermaa noin 2 dl
  • suolaa myllystä
  • tuoreita kanttarelleja pari kourallista (siivilöi)
Kuumenna pienessä kattilassa tuorejuusto sekä ruokakerma. Anna poreilla hetki ja lisää suolaa maun mukaan. Tarkista maku.
Säädä lämpö mahdollisimman pienelle ja juuri ennen kuin pihvit ovat valmiita lisää kokonaiset kanttarellit ja anna hetken lämmitä.
Annostele pihvien päälle.


2 kommenttia:

Hovkonditorn kirjoitti...

Nam, niin hyvää :)

Iskä kirjoitti...

Kanttarellien aikahan tuo alkaisi olla! Herkullisen oloinen kastike!