keskiviikkona, lokakuuta 05, 2011

Helpot chiliset tonnikalapasteijat

Viime vappuna ystäväni yllätti meidät superhyvillä, juuri sopivaa kicksiä sisältävillä pasteijoilla. Ja aah niin ihania skumpan kera...ja viimeisestä pasteijasta käytiin kisa kuka sen sai syödä :). Älä kysy kuka sen sai, en muista enää :).

Anyway, ystäväni oli napannut reseptin jostain reseptilehdykästä enkä muista menikö se näin mutta tämä on sitten oma versioni.

Näitä chilisiä tonnikalapasteijoita paistoin töihin muutama viikko sitten sekä eilen blogivieraalleni Cebicin Hannalle vain sitten illalla muistaakseni että Hanna on allerginen kalalle...nooh meidän ilta vierähti pikkutunneille ihan ilman pasteijotakin :). Vein tänään töihin pasteijat ja toivottavasti ne maistuivat naisille!

Ja tätä reseptiä on kyselty, joten olkaapas hyvä!

  • voitaikina levyjä paketti
  • kananmuna voiteluun
Täyte:
  • paketti maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
  • purkki tonnikalaa chilikastikkeessa (itse ostin purkin Pirkkaa)
Levitä voitaikinalevyt sulamaan. Leikkaa sulaneet levyt poikittain kahtia ihan just kuin tekisit joulutorttuja.

Sekoita keskenään purkki tonnikalaa chilikastikkeessa sekä tuorejuusto tahnaksi.

Levitä ruokalusikallinen tahnaa voitaikinapalan päälle ja nosta vastakkaiset kulmat yhteen sekä nipistä kiinni. Pasteijasta tulee veneen muotoinen.

Voitele kananmunalla ja paista noin 200 asteessa kunnes pinta saa väriä.

---

Pasteijat maistuvat parhaalta puoli lämpöisinä kuohuvan, siiderin tai oluen kera. Ihana pieni polte saa makunystyrät heräämään. Tarjoa siis alkupalana juhlissa tai pikkusuolaisena illanistujaisissa!

Ja muistathan käydä antamassa äänesi minun Makuparille Pauligin kisassa! Sinä voit voittaa hemmotteluviikonlopun Kämpissä & Chez Dominiquessa ja jos olisin 10 parhaan joukossa niin saisin mahdollisuuden päästä herkuttelemaan Nomaan. Kiitän äänestäsi ja jo äänestäneille!

6 kommenttia:

ekku kirjoitti...

Tällaset on ihania.Oon itekki tehny juurikin samalla tavalla ja eri tonnikalamakuja vaihellen.Tuo tuorejuusto pehmittää mukavasti makua.Sillainkin tuo on hyvää,et tekee voitaikinan erikseen uunissa ,vaikka pikku neliöinä ja halkasee.Täyttää sit uunista tultuna tolla tahnalla.nams

Terhi kirjoitti...

Ekku, jep. Tuo tyyli on myös hyvä ja sehän sopii niin makeeseen kuin suolaseenkin!

Jenni kirjoitti...

Voin suositella! Hyviä ovat :)

Valiolta on muuten tullut chilirahka jota voi käyttää esim suolaisiin piirakoihin ja vaikka pasteijoihin. Ehkä menisi näihinkin jos haluaa vaihdella täytettä mutta kuitenkin pitää tulisuuden.

Jenni liemessä

cebic kirjoitti...

Harmi, etten voinut maistaa, mutta ajattelin apinoida täyteidean ja kokeilla kinkulla! :) Kiitos siis juttuseurasta, yöpaikasta ja vinkistä!

Terhi kirjoitti...

Kiitos Jenni, nämä on kyllä ihanan polttelevia yksinkertaisuudessaan :). Noita Valion rahkoja pitää kyllä kokeilla!
Cebic, ihan varmasti toimis kinkku esim. Aura-levitteen kanssa :)

Anonyymi kirjoitti...

kiitos reseptistä, pakastimessa onkin lojunut jonkin aikaa voitaikinapaketti, käyttöön siis! plussaa myös se ettei raaka-aineita ole paljoa :) t. Rida