maanantaina, huhtikuuta 09, 2012

Limoncino-kahvikakku

Halusin leipoa tänään synttärikahveille vielä lisää herkkuja ja päädyin suosikkiini sitruunaiseen kahvikakkuun. 
Olin jo viikolla napannut töistä mukaan Wiltonin ihanan Antoinette -kahvikakkuvuoan ja halusin vielä terästää sitruunan omaa makua joten kaivoin kätköistäni pienen sitruunalikööripullon.


Limoncinoja tai Limoncelloja on varmaan satoja erilaisia mutta tämä Bottegan on minulle se oikea. Tätä ei vaan saa Suomesta joten olen hamstrannut matkoilta ja saanut tuliaisina.
Tämän pikkupullon ostin varta vasten käytettäväksi leivontaan ja ruoanlaitoon.


Limoncino-kahvikakku:

  • 300 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 prk sitruunarahkaa
  • yhden sitruunan mehu
  • 1 dl Limoncino-likööriä
  • 6 dl vehnäjauhoja (käytän Anni Helenaa)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää rahka sekä nesteet.
Sekoita voimakkaasti yleiskoneessa ja lisää joukkoon muutamassa erässä keskenään sekoitetut jauhot & vaniljasokeri.

Voitele voilla kahvikakkuvuoka.
Minun piti jauhottaa vuoka vaan paiston jälkeen muistin että se unohtui. Vaan eipä haitannut ollenkaan!
Näihin upeasti kuvioituihin vuokiin ei kannata jauhotukseen käyttää ainakaan korppujauhoja koska se näkyy ikävästi kahvikakun pinnalla. Suosittelen jauhottamaan vehnäjauhoilla tai jauhotuksen voi jättää kokonaan pois.
Jätä vuokaan tilaa kahvikakulle kohota.

Paista noin 180 asteessa kunnes tikulla kokeillessa taikinaa ei tartu tikkuun.
Jos pinta alkaa saada liikaa väriä niin laita leivinpaperia kahvikakun päälle, kypsyminen jatkuu mutta väriä ei enään pintaan tule.


Wiltonin kahvikakkuvuoan materiaali on tummaa alumiinia, joten sen vuoksi myös vaaleasta kakusta tulee yllättävän tumma. Mutta ah kuinka kaunis ihan semmoisenaan!


Minä humpsautin vähän tomusokeria kahvikakun pintaan ja muutama tipunen lennähti koristeeksi.

Tämän pääsiäisen fiiliksen kun saisi purkkiin! Oli onnistunut miniloma kotosalla leivonnasta ja ruoanlaitosta nauttien :). Reseptisatoa luvassa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pakko on tunnustaa, että kyllä noilla laatu-/merkkivuuilla tulee hyvän näköistä ... Olen alkanut omalla kohdallanikin ymmärtämään laadun merkitystä moniin asioihin:D

Terhi kirjoitti...

Marke, näinhän se on. Laatu maksaa ja kirpaisee lompakossa mutta lähes tulkoon aina se palkitsee.
Näissä vuoissa varsinkin eron huomaa. Sekä Nordic Waren että Wiltonin kahvikakkuvuoat ovat kyllä huippuhyviä! Ehkä enemmän jopa tykästyin tähän Wiltoniin :)
Ja ihan vinkkinä että olen kokeillut paistaa myös ilman minkäänlaista voitelua tai jauhotusta ja hyvin irtosi kahvikakku vuoastaan. En enää kyllä viitsikään jauhottaa!