keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2012

Meetwursti-feta voileipäkakku

Meillä tykätään voileipäkakusta vaikkakin sitä tulee ihan liian harvoin tehtyä. 
Pääsiäiseksi suunnittelin monelle päivälle menun mutta halusin myös voileipäkakun, se kun vain paranee päivä päivältä. Ja mikäs olikaan ihanampaa iltaisin kuin leiriytyä sohvalle katsomaan hyvää sarjaa ja mutustamaan makoisaa voileipäkakkua punaviinilasillisen kera!

Moni tuskailee kun voikkarin teko on niin työlästä vaan ei se niin ole. Täytteet voi tehdä jo vaikka edellisenä päivänä tai aamulla, leivän kantit voi leikata valmiiksi pois ja liemen keittää.
Kasaus ja vasta seuraavana päivänä koristelu. Helppoa vai mitä?

Meetwursti-feta voileipäkakku:
  • vaaleaa paahtoleipää
  • ruisvuokaleipää
  • kostutukseen lihalientä (keitin vedestä ja häränlihafondista maistuvan liemen)
1. täyte:
  • purkki ranskankermaa
  • 1/2 purkkia Philadelphia ruohosipulituorejuustoa
  • puolikas paprika silputtuna
  • puolikas kevätsipulia silputtuna
  • kourallinen ruohosipulia silputtuna
  • vajaa purkki fetajuustoa hakattuna (tähän käy oma suosikkisi, laita noin 100g)
  • noin desi kuohukermaa notkistamaan massaa
  • vähän suolaa ja mustapippuria
2. täyte:
  • purkki ranskankermaa
  • purkki Philadelphia tuorejuustoa
  • meetwurstia silputtuna
  • vähän suolaa ja mustapippuria
Pinnalle:
  • vajaa purkki ranskankermaa
  • puoli pakettia Philadelphia tuorejuustoa
  • pari ruokalusikallista Hellmansin majoneesia
  • ohuen ohuita meetwurstin siivuja
  • fetakuutioita
  • mustaleima emmental-raastetta
  • tummia viinirypäleitä
  • herneenversoja


Näillä aineksilla kasasin voileipäkakun pitkulaiseen leipävuokaan. Täyteaineksia jää himpun yli mutta syystä :)...kerron kohta.

Sekoita täytteet ja vuoraa leipävuoka kelmulla. Kelmua pitää olla riittävästi reunoilla jotta saat peitettyä päällisosan kun voikkari on täytetty.

Leikkaa leivistä kantit pois ja laita vuoan pohjalle ensin vaaleaa leipää. Kostuta lihaliemellä ja lisää meetwurstitäytetä.


Lapa päälle kantittomat ruisvuokaleivän palat, kostuta ja lapa päälle juustotäyte.
Päälle lisää ruisvuokaleipää, kostutus ja lapa päälle loppu meetwurstitäyte.

Niin tai siis minä jätin kumpaakin täytettä pikkuiset lasilliset näitä kantteja varten! Voikkarin on hyvä antaa tekeytyä yön yli ja minä en jaksa koskaan odottaa niin kaavin sitä täytettä näillä kanttipaloilla :). Eipähän mene nekään hukkaan!


Mihinkäs jäin...juu, sen meetwurstikerroksen päälle vielä kerros vaaleaa leipää ja tässä vaiheessa ainakin minun vuoka on leveämpi kuin pohja joten joutuu leikkaamaan paloja sopiviksi. Vaan se ei haittaa kun päällyskerros jää kumottaessa pohjalle.
Kostutus, kelmut päälle ja yöksi kylmään.

Minä koristelin tällä kertaa voikkarin reunoilta juustoraasteella, se jotenkin minusta kuuluu voikkareihin.
Päälle laitoin "ruusukkeina" ohuen ohuita meetwurstin siivuja ja tein rivit fetakuutioista.
Viinirypäleet antaa kivaa purutuntumaa ja minusta nekin kuuluvat voikkariin, tällä kertaa käytin väriä antamaan tummia rypäleitä.

Pakolliset herneenversot päälle ja siinäpä se kaunokainen lepää.


Hyvää oli, tätä ei jäänyt yhtään yli! Okei, rinsessa sai kyllä palasensa mutta niinhän se kuuluukin olla.
Pitäsköhän Vapuksikin tekaista voikkari...hih :)

7 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Tuon kanttivinkin omin itselle.
Hyvä kun muistutit teon helppoudesta. Ajatuksissa tuo työ on todellisuutta suurempi.
Kyllä täytyy tunnustaa, että juhlakakkuna noteeraan suolaisen korkeammalle kuin makean.

Terhi kirjoitti...

Kiitos Sirkku! Voikkari on kyllä nopsa tehdä kun esivalmistelee, ainekset kun on semmosia ettei mene heti piloille.
Minullakin menee enemmän juhlissa suolaista ja nyt alkoi tehdä mieli niitä kantteja ja täytettä :)

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Onpa kaunis kakku! Monelleko hengelle tästä riittää? :)

Terhi kirjoitti...

Luumukka, kiitos :). Vähän riippuu aina syöjistä ja mitä kaikkea muuta on tarjolla mutta kyllä tuosta syö about 10 helposti.

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Kiitos vastauksesta Terhi! Meillä on tulossa kemut joissa 13-15 aikuista. Tarjolla on yhteensä viittä sorttia joista 3 makeaa ja 2 suolaista. Riittääköhän tämä vai tekisinkö 1,5 kertaisena esim?

Terhi kirjoitti...

Mä luulen että riittää mutta itseni & vieraani tuntien tekisin tuplana :)

Anonyymi kirjoitti...

En lisännyt yhtään suolaa ja silti tuntui täytteet melko suolaisilta. Auttaisko jos kostuttais maidolla niin ei tulis enempää suolaisuutta? Täytteet tekeytymässä kahteen kakkuun.