sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2012

Mansikkainen kääretorttu

Mansikkakausi starttaa jo! Meille tupsahti jo mainos tulla poimimaan mansikoita Tuusulassa olevalta tilalta vaan saapa nähdä ehtiikö.

Muutama mansikkakakku on jo tullut tehtyä joten nyt makean nälkään oli tehtävä kääretorttu. Se kun valmistuu niin nopsaan ja täytteeseen voi käyttää tyyliin "mitä kaapeista löytyy". 
Täytteeseen voi laittaa vaahdotettua kermaa jonka sekaan rahkaa tai mascarponea. Ja kerman voi maustaa tai käyttää jo valmiiksi maustettua.

Minulta sattui löytymään mansikan makuista vispikermaa sekä purkki maitorahkaa. Niistähän se täyte syntyikin mansikoiden kera. Sekaan vähän vaniljasokeria ja nam!
Viipaloi tuoreet mansikat vaahdotetun kerman sekä rahkan joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
 Käärispohjan leivoin perusohjeellani, ihanan pehmeää!
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle mutta jätä yläreunaan tyhjää. Kääriessä täyte leviää ja näin ei pursu yli.
Nami! Saanko jo maistaa?
Kesäinen mansikka kääretorttu maistuu just ihan semmoisenaan. Kylkeen kuppi pannukahvia!
 Aah, ja minä sain sen viimoisen palan!
Minä bloggailen kesäherkkuja mutta olisiko sinulla joku toive reseptiin? Jos on niin laitapas minulle niin katsotaan josko jotain keksisin.

Nautitaan kesästä!

3 kommenttia:

piikkipaatsama kirjoitti...

Hei!
Saiskohan sen sun kääretortun pohjan ohjeen? sun laittama linkki johtaa takas samalle sivulle. Tai sitten kämmin jotenkin muuten vain...

cebic kirjoitti...

Samaa linkkiä klikkasin ja etusivulle päädyin. Kääretortut-kategoriaa klikkaamalla kuitenkin löytyi mm. omenaisen kääretortun ohje, jossa Terhin resepti:

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä leivinjauhe muihin jauhoihin ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon kaneli.

Levitä leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista kauniin ruskeaksi noin 225 asteessa.

Sirottele leivinpaperin päälle hienoa sokeria ja kumoa pohja varovasti päälle. Peitä pohja leivinliinalla ja anna jäähtyä.

Terhi kirjoitti...

Kiitos Cebic kun olitkin vastannut :). Mistä lienee mennyt linkki rikki, täytyy korjata!