keskiviikkona, joulukuuta 05, 2012

Rieska & poromousse

Anteeksi, anteeksi ja anteeksi.
En ole blogannut lähes kuukauteen. Se on kyllä anteeksi antamatonta. Hyi minua.

Teitä tuskin kiinnostaa taikka helpottaa selitykset kiireestä töissä & kotona....ei minuakaan kiinnostaisi. Mutta. En ole hylännyt lukijoitani ja tavallaan silmäni avautuivat viimoisen vieraani kanssa siitä kuinka arvokkaita Te lukijat minulle olette. Lupaan. En hylkää Teitä enää näin pitkäksi aikaa!

Olen reissanut työn puitteissa, kestinnyt vieraita sekä valmistellut Joulua. Halusin kuitenkin postata näinkin myöhään (tiedän että mieheni naputtaa aamulla tästä valvomisesta joten pliis, kommentoikaa ja olkaa puolellani ;)) helpon reseptin vaikka pikkujouluun.

Poromousse:
  • iso purkki smetanaa (400-500g)
  • purkki kuohukermaa
  • 150g pororouhetta
  • 1/2 keltasipuli 
  • hakattua ruohosipulia kourallinen
  • sitruunan mehua loraus
  • mustapippuria
  • suolaa
Vaahdota kuohukerma ja sekoita se smetanaan. Sekoita sekaan pieneksi hakattu sipuli, ruohosipuli sekä pororouhe. 
Lisää joukkoon sitruunan mehu sekä mausteet. Maista ja anna tekeytyä yön yli kylmässä.

Paista rieskat ohjeeni mukaan edellispäivän pottumuusista pieninä annoskiekkoina ja lapa lämpöisen rieskan päälle poromoussea. Aijai-jai!

Aivan loistava herkku niin pikkujoulupöytään kuin joulupöytäänkin!

3 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Mukavan kuulonen ohje. Sainkin tästä vinkin, et poroa vois ostaa illaks vielä, kun teen pientä naposteltavaa miehen synttäreille.

Essuliini kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Viimeksi eilen keittelin poronkäristystä ja on se vain niin hyvää :)
Ei ole tullut mieleen käyttää poroa myös näin joten kiitti vinkistä!

Oikein mukavaa joulunodotusta! :)

Terhi kirjoitti...

Kiitos Ekku!
Ihanaa joulun odotusta myös sinulle Essuliini!