keskiviikkona, tammikuuta 16, 2013

Uunimakkara

Tällä kertaa jaossa ei ole mitään mieletöntä reseptiä. Ihan vaan fiilistelyä kunnon kotiruokaa kohtaan :).

Päätin, että tänä vuonna meidän huushollissa valmistetaan enemmän ruokaa; perinteisiä herkkuja, uusia tuttavuuksia ja joka ilta lämmin ruoka. No, ainakin lähes joka ilta yritetään!

Aiemmin en ole niin katsonut kaupassa hintoja tai tarjouksia mutta nyt päätin että alan kiinnittämään huomiota tähän. Hävettää myöntää mutta en oikein tiennyt mitä maksaa maitolitra, juuston pala tai leipäpaketti. Sitä tulee vaan napattua ne omat suosikit ja maksaa kiltisti. Hölmöä, sanon minä.

Tällä viikolla Cittarit mainostivat kaikenlaista herkkua eurolla ja minähän kävin hamstraamassa vaikka mitä!
Mukaan lähti, normaalista HK:n blööstä poiketen eurolla Punainen lenkki. Ja siitähän se ajatus taas lähti.
Uunimakkaraa pottumuussilla, niin NAMI ja superhelppoa!

Otin makkarasta kuoren pois ja tein viiltoja. Lisäsin viiltoihin isoja siivuja Oltermannia joka oli parhaat päivänsä jo nähnyt vaan toimi tässä loistavasti. Jos juustossa on vähän kuivia kohtia niin leikkaa ne pois. Tähänhän kävisi myös esim. ihan minkä juuston jämät vaan tai juustoraasteen loput.
Pinnalle vielä ketsuppia & sinappia ja ei kun uuniin!

Niin retroruokaa, edullista ja todella hyvvää.

Kiinnitätkö sinä huomiota ruoan hintaan ja miten teillä valmistetaan uunimakkara?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytteiden (sattumanvarainen juustolakokoelma, jotain chilikastiketta ja tomaattia) määrän maksimoimiseksi teen makkaraan aina yhden syvän, pitkittäisen viillon! Siihen saa tungettua uskomattoman paljon tavaraa :)

Campasimpukka kirjoitti...

Kiinnitän huomiota kilohintoihin ja vertailen, mutta en ihan kauhean hyvin osaisi hintoja nyt kylmiltään luetella. Uunimakkaraa en ole tehnyt koskaan, joten siihen ei löydy vinkkejä :)

Terhi kirjoitti...

Anonyymi, hei mieletön idea! Pakko kokeilla :)

Campasimpukka - sama tosiaan täällä ja nyt päätin että pakko kiinnittää huomioita koska aika pitkä ja herkullinen penni säästyy kun katsoo vähän kilo- ja litrahintoja.
Ja hei, nyt uunimakkara = retroruoka kokeiluun!

Anna-Liisa kirjoitti...

Lapsuudessä (siis yli 40v. sitten) noihin viiltoihin laitettiin juuston lisäksi sipulirenkaita ja tomaattisiivuja - ja hyvää oli!

hansku kirjoitti...

Täälä myös yksi joka seuraa huonosti hintoja .Mutta harvoin meillä syödään täyshintaista lihaa , kanaa koska hamstraan aina pakkaseen -30% alelapuilla tavaraa.Liha(kin ) on järkyttävän kallista , varsinkaan kun en esim osta sikanautaa tai marinoituja broilerinsuikaleita.Kalaa saamme isältäni joka kalastaa ja Ylämaankrjan lihaa satunnaisesti miehen veljeltä.sori, eksyin himen aiheesta;))

Anonyymi kirjoitti...

minä pyöritän vielä tuon juustoisen uunimakkaran päälle amerikan pekonia ja klestroli pommi on valmis mutta nam nam

Terhi kirjoitti...

Anna-Liisa, ihana vinkki ja kokeillaan kyllä seuraavan kerran.

Hansku, liha on kyllä tosi kallista nykyään. Jopa uffi (naudan ulkofile) on se vajaa 50€ kilo.
Itse ostan vain uffia tai sisukkaa, nautasikaa ja vain marinoimattuja kanoja. Kalaa ostan myös mutta välillä saan isältä Oulujärveltä ja ensi kesänä olisi tarkoitus saada Suonteelta.

Anonyymi, no joo. Aika tykkiä kyllä heittää vielä pekonisyleilyyn :)