lauantaina, huhtikuuta 20, 2013

Alpro Airy & Creamy Kondiittorikoulu

Sain muutamia viikkoja sitten ihanan kutsun sähköpostiini. Tervetuloa Blogiringin Alpron Airy & Creamy Kondiittorikouluun Patisserie Teemun & Markuksen oppiin.
Arvaat varmaan ilmoittauduinko ensimmäisten joukossa :).

Viime torstaina Kiseleffin talon toisessa kerroksessa toisensa kohtasivat Bloringin bloggaajat ja pääsimme sukeltamaan herkkujen maailmaan.
Alpron edustajat kertoivat meille alkuun tuotteistaan ja kaikki oli kyllä minulle uutta.
En tiennyt että esim. Airy & Creamy vispaantuu todella nopsaan vaikka käsin, vaahto on puhtaan valkeaa, täysin kasvipohjaista ja todistin myös että kun se on tarpeeksi vaahdotettu, ei se kulhosta päähän kaadu. Uskaliaat bloggaajat kokeilivat :).
Airy & Creamy vaahdossa oli aavistus soijan makua mutta uskompa että kun vaahtoon lisää esim. vaniljasokeria, makua ei tunnista. Aion muuten testata tätä mökkiolosuhteissa, voisi toimia paremmin kuumalla kakun päällä kuin vispikerma.

Tietoiskun jälkeen meidät jaettiin kahteen ryhmään. Toiset lähtivät valmistamaan leivonnaisia Teemun ja Markuksen johdolla, toinen ryhmä jäi herkuttelemaan.

Ja nami! Tarjolla oli ihanaa gorgonzola-päärynä-saksanpähkinäsalaattia, erilaisia foccacialeipiä sekä kuohuvaa.
Saimme myös maistella etukäteen mitä illan aikana tulisimme valmistamaan; Black Forest dessert ja Paris brest leivonnaisia. Ja minä niin tykästyin tuohon jälkimmäiseen, en ollut koskaan maistanut paahdettua valkosuklaamoussea ja löysin rakkauteni!

Herkkujen jälkeen lähdimme jo vähän kurkkimaan josko pääsisimme jo uppoutumaan leivonnan saloihin.
Lasin takaa seurasimme vielä toisen porukan hääräilyä, Pullahiiren Taru ja Koemaistaja Anna kuvaamassa. Bongaa saamamme ihanat kukkaessut, niin söpöä!
Pääsimme "vihdoin" köökin puolelle ja Teemu & Markus olivat jo aika pitkälle esivalmistelleet meille leivonnaiset. Aikaa kun ei ollut paljon niin me teimme vain täytteet sekä leivonnaisen kasauksen. Harmi sinällään koska olisi ollut kyllä ihanaa pyöräyttää herkut alusta loppuun mutta realiteetit täytyy ymmärtää.

Teemu näytti miten ihanat tuulihatturenkaat, Paris brest, halkaistaan. Ja Teemu kertoi vähän leivonnaisen historiastakin, tämä ihanuus on kehitelty jo vuonna 1891 kunnioittamaan Pariisin ympäriajoa ja muoto tulee tietenkin renkaasta.
Itse olin porukassa tekemässä Black Forest dessertiä ja Markus neuvoi kuinka kyseinen herkku valmistetaan.
Mantelisacherkakkupohjaa, kirsikkakompottia, suklaamoussea ja vaniljavaahtoa....
...porukassani oli mukana ainakin Soul Kitchenin Anna, Meanwhile in Longfield ja KakkuKatrin Katri.
Katri pääsikin pursottelemaan vaniljavaahtoa.
Ilta oli kokonaisuudessaan hauskan hersyvän ihanan herkullinen!
Kukkuu, lasin takaa Blogiringin "emot" Lauran Tähti...
...ja Liemessä Jenni!
Kun leivonnaiset olivat valmiit, saimme vielä lisää herkuteltavaa...ja empä pistänyt pahaksi.
Ilta oli tosiaan kiva noste arkeen, sain uutta infoa sekä tuotekassin Alpron tuotteita ja vielä rasiassa nämä samat herkut. Kiire oli vähän kaikilla kannustamaan illan MasterChef kisaan Blogirinkiläistä Kiraa joka nappasikin voiton, onnea!

Kotona nämä herkut hävisivät nopsaan parempiin suihin :).

Kiitos Alpro, Teemu & Markus sekä Blogirinki!

Huomenna kokeilen ihan kotikeittiössä miten se tuulihattutaikina taipuu rinkulaksi ja valkosuklaa paahtuu niin herkulliseksi. Reseptiä siis tulossa!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Blogirinkiläistä Kiraa" (Masterchef)?
Mikä noista on Kiran blogi? Olen useinkin käynyt tuolla Suomen ruokablogit sivustolla mutta ei siinä sivun oikeassa reunassa olevassa listassa minkään Kiran blogia ole mainittu. Onko se ihan uusi niin ettei sitä ole vielä ehditty päivittää luetteloon?

Jenni kirjoitti...

Kaikki Blogiringin blogit löytyvät osoitteesta www.blogirinki.fi. Kira pitää Truly Kira nimistä blogia :)

Täällä odotellaan kielipitkällä kuvia paris brest leivonnaisista. Kiva kuulla miten sulta onnistuu kokeneempana leipojana!

t. Jenni / Blogirinki / Liemessä-blogi

Terhi kirjoitti...

Jenni olikin nopea, tänks! Ja kyseessä siis Blogirinki.

Jenni, mua taas jännittää kun on tullut enemmän kokkailtua kun leivottua mutta pidetän peukut pystyssä!

Anonyymi kirjoitti...

Ai jaa? Mä olen luullut että Suomen ruokablogit sivuston reunassa on kirjattu kaikki siellä olevat ruokablogit, myös blogirinkiin kuuluvat blogit. Mihin sitten kuuluu Andalusian auringossa joka päivittyy aika ajoin mutta jonka nimeä ei löydy mistään?

Terhi kirjoitti...

Anonyymi, tuohon en nyt osaa vastata. Suosittelen kysäisemään Jenniltä :)

Huli/Meanwhile in Longfield.. kirjoitti...

Ihana (ja herkullinen) postaus! Täällä vispattiin aamulla Alpron kermavaahtoa suklaakakun kaveriksi. Maustoin vaniljasokerilla ja soijan mausta ei ollut tietoakaan kun vaahtoa ahtoi suuhun kakun kanssa, nam! :P

Terhi kirjoitti...

Kiitos Huli! Oliko brunssin tekoa :), täytyy tulla kurkkimaan huomenna...mulla sit viikon päästä.