perjantaina, toukokuuta 23, 2014

Lihaa parhaimmillaan - kasslerpihvit omena-aiolin syleilyssä

Grillikausi on startannut kyllä todella aikaisin, eikä siinä...hyvä niin! Meillä myös mökkikausi starttasi varmaankin pari kuukautta etuaikaan, tulihan se talviturkkikin heitettyä jo kuukausi sitten :).

Mökillä nyt uuden terassin myötä kesäkeittiö/nuotioalue/perusgrillaus nyt hakee vähän muotoaan. Upea terassi mökin edessä avautuu järvelle ylhäältä ja kaasugrillillä valmistuu herkut sateesta huolimatta. Toisaalta taas rannassa nuotiolla herkut valmistuvat auringon paisteessa ja ruoka saa ihanan savuisen aromin mutta se kesäkeittiö uupuu....no jaa, siinäpähän tämä kesä pohditaan missä kokkaillaan & syödään :).

Sain kutsun monen muun ruokabloggaajan ohella kokeilemaan possua eikä ihan mitä tahansa posssua vaan luomua. Ensimmäinen osakilpailu pitää sisällään Mehevää porsasta grillistä -teeman. 
Kotitila.fi lähetti parin kilon possulähetyksen kotiin asti joista sai valita mistä kokkaa nyt ja mistä sitten toisena osakilpailuna alkusyksystä.
Minä tuuppasin kylkisiivut pakkaseen ja otin käsittelyyn kasslerin.
Ja olipahan muuten näppärä ja hyvin toteutettu tuo kotiin kuljetus!

Ja aijai-jai, tuomarinahan on Sasu Laukkonen, uusi tähtimies :). Toivottavasti Sasu muistat mut innokkaana lohen hiillostajana!.....psst...kaikki keinot sallittu, eikös :D

Minä lähden kisaan nyt kevyellä ja kesäiselä fiiliksellä, pikkuruisella twistillä ja että mökkiolosuhteissa onnistuu ilman monia pannuja ja härpäkkeitä. Simppeliä, puhtaita makuja vaan ah, niin hyvvää!

Tarjolla kesäinen salaatti, pienellä kicksillä possua, omena-aiolia sekä grillileipää.

Omena-aioli kannattaa tehdä joko edellisenä iltana tai grillipäivän aamusta kylmään maustumaan!

Omena-aioli:
  • 1 Granny Smith omena
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 4 rkl majoneesia
  • myllysuolaa
Raasta omena sekä valkosipuli ja sekoita majoneesin joukkoon. Mausta suolalla.
Laita kylmään maustumaan.
Marinadi:
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 limen mehu puristettuna
  • 1 rkl balsamicoa
  • 3 valkosipulin kynttä rikottuna (ei tarvitse kuoria)
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl suolaa 
  • 2 rkl hunajasinappia
  • loraus soijakastiketta
Sekoita kaikki ainekset pussiin ja leikkaa kassler viipaleiksi. Näin makua tarttuu mahdollisimman paljon. Voit muuten ihan hyvin laittaa kasslerin marinoitumaan jo edellisenä iltana.
Grillileipä:
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 kanamuna
  • 1/2 dl maitoa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • voiteluun kirkastettua voita
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele jauhojen avulla leipäsiksi ja grillaa kuumassa grillissä.
Voitele kirkastetulla voilla.
Grillileivät kannattaa paistaa siinä possuja ootellen eli vähän ennen tarjoilua.

Salaattipohja:
  • jääsalaattia
  • salaattimixiä
  • 2 porkkanaa 
  • 1 punaista chiliä
  • 1/2 tuoretta ananasta
  • 1 kevätsipuli
  • rypsiöljyä
  • sitruunan mehu
  • myllysuolaa
Revi salaatit vadille.
Leikkaa porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja ja siivuta lastut ohuiksi nauhoiksi. Leikkaa chili puoliksi, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi nauhoiksi.
Pilko tuore ananas pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kevätsipuli.

Lado salaattipedille porkkanat, chili, ananas ja kevätsipuli. Lorauta päälle rypsiöljyä, purista sitruunan mehu ja pyöräytä hieman myllysuolaa avaamaan maut.

Grillaa possuille raidat, jatka kypsytystä miedommalla lämmöllä ja sivele päälle marinaadia paiston aikana. Näin possut pysyvät ihanan pehmoisina ja saavat lisää makua.
Asettele possut salaattipedille, päälle omena-aiolia ja koristeeksi silputtua ruohosipulia.
Oli kyllä aivan älyttömän hyvää, vaikka itse sanonkin! Grillileipiä oli ihana repiä ja kaapia niillä lautaselta niin salaattia kuin omena-aioliakin.
Tätä meillä tehdään uudestaan ja on muuten superhelppo ja näyttävä ruoka isollekin porukalle, varsinkin kesäjuhliin!

Lihat lahjoitti Kotitila.fi.

2 kommenttia:

Peggy kirjoitti...

Rakastan kastikkeita ja Omena-aiolia pitää ehdottomsti kokeilla :)

Terhi kirjoitti...

Kiitos Peggy. Omena-aioli on kyllä super hyvää niin possun kuin myös kalan kanssa. Tee ihmeessä majoneesi itse tai valitse laadukas kaupasta :)