keskiviikkona, lokakuuta 15, 2014

Lehtipihvi, retroherkkujen kunkkuko?

Ja jos uusimmat lukijani eivät vielä tienneet niin minä rakastan retroruokia!
Yksi perheemme suosikki on lehtipihvi....tai no pikkumiehellä ja minulla. Pikkumiehellä tuo ymmärrys sekä "himo" retroherkkuun tietämättä sanan merkitystä ennen kotitaloustuntien alkua saatikka niistä saatujen kokemuksien myötä on kiitos Shell Simpukan. Ja nimenomaan Shell Simpukka Siilinjärvi. Pikkumies vaan aina muistaa kertoa kuinka sai siellä isoimman lehtipihvin ikinä ja niin hyvän!

Minä muistan kun äiti ja iskä vei meidät lapset silloin 80-luvun taitteessa sunnuntaisin Shellille syömään. Se oli huippua!
Ei silloin ollut hienoja ravintoloita, ainakaan Kajaanissa. No ehkä hotellit mutta Sotkamontien Shell oli se juttu, meille.
Saatiin aina jäätelöannokset jälkkäriksi, semmoiset upeat! Niitäpä ei muuten enää oikein mistään saa eikä mikään kahvila taikka ravintola ole erikoistunut perusjätskiannoksiin kuten esim. Jenkeissä Friendly's. Ihan vaan vinkkinä.

Ohjeen pihvi yhdelle.

Lehtipihvi:
  • 200 g hyvin marmoroitunutta naudan ulkofilettä
  • paistoon voita sekä rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • grillimaustetta
Hakkaa pihvit pihvinuijalla erittäin ohuiksi kelmujen välissä.

Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja lisää paiston aikana makusi mukaan grillimaustetta.
Paista voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Paistoaika on noin puoli minuuttia per puoli, jos sitäkään.
Itse haluan lehtipihvin päälle grillivoinapin joten en lisää grillmaustetta. Pikkumies haluaa taas pelkän grillimausteen. Joten miten haluat.

Minulle tähän annokseen ei kuulu rehut joten älkääpä ihmetelkö.
Mies taas vaatii aina jotain rehua ja kun ei ole niin innoissaan grillivoistakaan niin valmistin hänelle kanttarellisoossin kylkeen.
Kyllä nämä retroherkut vaan on hyviä ja niitä pitää muistaa valmistaa sekä vaalia!

Mitä retroruokia sinä valmistat?

4 kommenttia:

Katariina kirjoitti...

Minä rakastan kans kunnon lehtipihviä ja olen sitä useamman kerran nauttinutkin niin kotona kuin mm. Siilinjärven Shell Simpukassa :) Toinen mitä teen silloin tällöin on Wieninleike anjoviksen, kapsiksen ja sitruunan kera. Nam!

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Lehtipihvi on todellinen lapsuuden herkku! söin AINA kun kävimme ravintolassa syömässä lehtipihvin pienenä, maustevoilla ja ranskalaisilla tietenkin. Ai että, ihan vesi herahti kielelle :)

Anonyymi kirjoitti...

Otsikosta puuttuu t-kirjain.

Daphnion kirjoitti...

Lehtipihvi on kyllä loistavaa. Mäntynummen Shellillä Lohjalla tuli tätä herkkua pikkumuksuna syötynä. Välillä oli vuosia, ettei lehtipihviä tullut syötyä, mutta nyt olen taas innostunut. Itse en ole kertaakaan tehnyt, mutta voisi kyllä kokeilla.