tiistaina, elokuuta 23, 2016

Kesän muurinpohjaletut

Vaikka kesällä ollaan reissattu niin Turkkiin, Riikaan kun Lappiinkin niin ollaan sitä ehditty olla mökilläkin. Niin omalla kuin anopinkin.

Ja mikäs mökkikesässä olisi parasta. Muurikkaletut! Aina ja joka kesä :)

Minä paistan aina muurinpohjaletut omalla luottoreseptilläni. Ja tänä kesänä lättyset syötiin tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla.
Tosin Kiantajärvellä teini totesi ettei halua rapeita reunoja eli pitsireunoja joita itse rakastan ja että mummi paistaa paremmat muurikkaletut. Apua!
Anoppi tekee letut vain maitoon, ei vichyä. Ja ihan mahtavia nekin oli joten täytynee siirtyä näihin, vaiko? Tykkäätkö sinä rapeista vai pehmeistä reunoista?

Tämä lättynen syötiin mustikoiden ja kermavaahdon kera, aivan mieletön yhdistelmä! Ehkä paras lakkojen jälkeen.
Täydellinen muurinpohjalettu, olkaapa hyvä. Paistettu voissa.
Ja jos me herkuteltiin niin teki myös karvakorva. Ihana Penni!
Millä herkuilla teillä syödään muurinpohjaletut ja missä?

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Mulla tulee muurinpohjaletuista mieleen lapsuuden mummola. Mummi ja vaari paistoivat parhaimmat, syötiin mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Ihana muisto!

Viivi Elämää vanhassa kansakoulussa kirjoitti...

Ehdottomasti rapeat reunat. Muurikkalettuja tulee tehtyä harmittavan harvoin, tavallisiw useammin, ja ne tehdään kyllä rapsakoiksi ja voilla tietysti!