lauantaina, joulukuuta 02, 2006

Colorado

Vietimme eilen vanhojen työkavereiden kanssa pikkujouluja ja olimme varanneet pöydän Coloradosta joka oli muuttanut Forumin sisäpihalle.

Olin "tyylikkäästi" myöhässä vartin ja ystävilläni soittivatkin, että he tilaavat meille alkuun jo valmiiksi combo platen. Juuri kun saavuin ravintolaan, tarjoilija kantoi platen täynnä friteerattuja sipulirenkaita, mozzarella tikkuja ja jalapeno-pippureita. Dipattavaksi oli kolmea eri soossia.
Plate oli hauskan näköinen; puisella lautasella reunassa tikku johon oli sipulirenkaat pujotettu. Hauska yksityiskohta!

Pääruoaksi päädyin tilaamaan kanalla täytetyn burriton, pitkän harkinnan jälkeen. Mieleni teki pihviä, jota olisi muuten saanut jopa 600 gramman t-luupihvinä tai 500 gramman marmorifileenä, päätin siis kuitenkin tyytyvä "vähän kevyempään", että pystyisin hengittämään myös ruokailun jälkeen.
Toinen ystäväni tilasi broikulla täytetyn sandwichin ja toinen fajitaksia. Fajitasten kanssa keittiöllä kävi moka, letut oli kääritty ohueen servettiin! Ja tietenkin siinä toinen ennätti jäähtyä syönnin aikana ja oli tarttunut kiinni servettiin. Tarjoilija pyysi kohteliaasti anteeksi ja toi uuden.
Ruokamme oli kyllä maistuvaa mutta hieman mättöfiilis pääruoista jäi koska ne olivat suunnattoman suuria. Pohjois-Amerikassa sai tällaisia annoksia, omastanikin jäi syömättä melkein puolet.

Jälkiruokaa en itse jaksanut enää tilata mutta ystäväni tilasi suklaakakkua ja olimme pyörtyä kun annos saapui pöytään. Siitä olisi helposti syönyt vaikka neljä! Huomasin tosin, että kerma taisi olla spraypullosta koska se suli lautaselle niin nopeasti. Soo-soo! Myöskään kakun lähes sentin, jos ei enemmänkin, paksuinen kova suklaakansi ei ollut kovin houkutteleva. Ystäväni arvio kakusta oli ihan ok, hieman kuivahko tosin.

Kokonaisuudessaan ruoka oli perus jenkkiruokaa / tex-mex ruokaa. Tasapaksua, ei mitään yllätyksiä. Tämän tyyppiset ravintolat vaan näyttävät poikkeuksetta pärjäävän Suomessa.

Miinuksia jos mietin niin hieman ravintolassa häiritsi pöytien lähekkyys. Meidänkin takana istui iso lauma juopuneita miehiä, pikkujouluja viettämässä. Eikä siitä sen enempää...

Ihmetystä myös aiheutti ravintolan varauskäytäntö. Olimme varanneet pöydän klo 18.00 ja ystäväni sanoi, että oli saanut vahvistuksen varauksesta johon oli kuitenkin annettu meille ruokailuaikaa 3 tuntia. Pöydässämme oli sitten tavalliselle paperille kirjoitettu lappu, että aikamme (siis haloo?) loppuisi klo 21.00. En ole kyllä koskaan törmännyt moiseen käytäntöön missään päin maailmaa.
Pyysimme laskun vartin yli yhdeksän ja johan siihen toinen tarjoilija tuli paikalle kysymään, että joko olemme lähdössä kun hänellä on asiakkaita siihen tulossa. Mitä? Ketäs me sitten olimme, jos emme asiakkaita? Mitä jos olisimme vielä halunneet vielä tilata vaikka pullon kuohuviiniä? Se olisi varmaan jäänyt saamatta....

En mene uudestaan. Kokonaisarvio 6 pistettä täydestä kympistä koska ruoka oli ihan ok ja pikkujouluihimme sopivaa.

4 kommenttia:

Tytär -Punatukat- kirjoitti...

Itse en juuri koskaan syö ulkona. Aina yleensä jos 'erehdyn' menemään ravintolaan ystävien tai perheen kanssa on kokemus tavalla tai toisella kamala. Viimeksi todella tasokkaassa ravintolassa tilaamani salaatti (miten?)oli niin pahanmakuista, että en kyennyt syömään sitä loppuun. Jos ruoka on hyvää, tai syötävää edes -palvelu on sitten yleensä huonoa, jopa tökeröä. Olen kyllä kasvissyöjä, ja vaikuttaahan se valikoimiin, mutta Suomessa en muista yhtään hyvää ravintolakokemusta. Saksassa sen sijaan meni usein ruokaillessa kaikki 100% nappiin, mistä lie johtuu. :D

Terhi kirjoitti...

Onhan se näin, että Suomessa harvoin ravintolassa saa hyvää palvelua. Minun mielestäni se johtuu hyvin pitkälti tippikulttuurin puutteesta.
Muistelen edelleen kaiholla vuosia Pohjois-Amerikassa jossa ennätin saada tuntuman alkuruokaan kun tarjoilija oli jo tiedustelemassa miltä maistuu/puuttuuko jotain/lisää juomista tms...vastaavaa en ole kokenut Suomessa kuin harvoissa paikoissa.

Itse olen kokenut Suomessa esim. annoksen takaisin keittiöön lähettämisen lähinnä pelottavana. Saat haukut tai vähintään mulkaisun niskaasi jos kerrot, että pihvini on kyllä liian kypsä. Tästä huolimatta, jos en ole ollut tyytyväinen annokseeni, olen lähettänyt sen takaisin.
Me suomalaiset emme vaan uskalla antaa kritiikkiä ravintolassa vaan kaikki kritiikki omaksutaan valittamisena ja jo siinä vaiheessa homma alkaa mennä metsään.

No niin, minullahan on aiheesta vaikka mitä sanottavaa joten palaan asiaan blogissa....

wellitsedible kirjoitti...

Moi Terhi!

Kiva oli lukea arvostelusi. Tuttu juttu - palvelua ei saa. Eikä ainakaan hyvää. Tai silloinkaan ei ystävällistä. Tulee olo, että kun Suomessa puhutaan palvelusta, vedetään esiin ISO-9001-käsikirja.....

Ajattelimme, että kun 'yhteisellä asialla ollaan', niin laitoimme blogisi linkin omallemme.

Listalla Tänään on meidän blogi, ja me käymme läpi Helsingin ytimen lounaspaikkoja pienellä, muttar "palveluherkällä" porukalla.

Jos kiinnostaa, niin poikkea käymään http://lounasblogi.blogspot.com. (Ja tietty olet tervetullut linkittämään meidät blogiisi, jos oikeen sattuisit tykästymään).

Terkuin,

Listalla Tänään -toimitus

ville kirjoitti...

Colorado kuuluu olevan mielenkiintoinen paikka. Kokemuksesi oli ensimmäinen edes puoliksi hyvä. Pakko mennä siis itse katsastamaan!