sunnuntaina, joulukuuta 24, 2006

Joulupöydässä

Jouluaattomme alkoi rauhallisella heräämisellä kahdeksan kieppeillä.
Heti aamusta oli äiti jo aloittanut joulupöydän valmistelut ja me lapset kirmasimme ihanassa muutaman asteen pakkasessa pulkkamäkeen. Olipa muuten ihanaa laskea oman pojan kanssa riemusta kiljuen pulkkamäen hyppyristä!
Pulkkamäestä suoraan pääsimme vastantuoksuiseen saunaan ja sen jälkeen liityinkin äitini seuraan valmistelemaan joulupöytää.


Minä vastasin kattauksesta sekä munavoin teosta cocktailpiirakoiden kaveriksi. Tänä vuonna en ennättänyt leipoa piirakoita itse vaan kävimme hakemassa ihan pakastealtaasta valmiita. Voisulan hunnuttamina ne maistuivat joulupöydässä yhtä hyviltä kuin itsetehdyt.


Joulupöytäämme pääsivät tänä vuonna:

- palvattu kinkku
- juhlakinkku
- palvattu hirvenpaisti
- kylmäsavu saksanhirvi
- kylmäsavu poro
- suolalohi
- silliä
- kylmäsavulohirullia (täytteenä mustapippuri-tillituorejuustoa)
- erilaisia sinappeja
- kermaperunoita
- rosollia ja vaahdotettua kermaa
- metsäsienisalaattia
- porkkanalaatikkoa
- lanttulaatikkoa
- perunalaatikkoa
- cocktailpiirakoita ja munavoita
- Ritari-juustoa
- Aura Goldia
Varsinkin minä suorastaan rakastuin palvattuun kinkkuun. Miten ihanan mehukasta mutta silti kuivahkoa...en osaa selittää...ja semmoinen savun maku, nami!!

Ruoan jälkeen laskettelimme hieman kupujamme ja joulupukki tonttuinen kävi tuomassa lahjoja vähän liikaakin...voi sitä pienen ihmisen riemua kun hän näki omat pakettinsa.

Pakko myöntää, että hymyilytti itseäkin kun avasin omani ja siellä oli paketissa Sonyn DSLR-A 100 järjestelmädigi :)...eiköhän nämä ruokakuvat nyt jatkossa parane laadultaan jonkin verran :). Kunhan ensin opin käyttämään! Pukki muisti minua myös mm. villasukilla, Mariskoolilla, lukemisella, espresso-kupeilla, Koko-astioilla, Ultima Thulen laseilla jne...olen siis ilmeisesti ollut aika kilttinä :).

Ilta jatkuu tässä punaviiniä siemaillessa ja rääppien joulupöydän herkkuja sekä nautiskelemalal illaksi varattuja pikkusuolakurkkuja, suolakeksejä, erilaisia juustoja, viskimetukkaa jne... Eilen myös paistoin ihania pikkupasteijoita.
Kaapissa odottavat pekoni sekä taatelit, joista olisi tarkoitus loihtia hieman suupaloja paistamalla. Tänään tai ehkä huomenna....niin ja olut-nakkeja kiukaalla...jääneen varmaankin Tapaniksi.

4 kommenttia:

lapanen kirjoitti...

Oho, onpas Lapanen kateellinen, vaikka se pois minusta onkin. Onnellista ja kaunista joulua haluaa Lapanen toivottaa. Voi kun oma poikakin olisi luona.

Terhi kirjoitti...

Kiitos, kiitos...joulupöytä oli makoisa, suuri kiitos kuuluu rakkaalle äidilleni!
Itse olin tosiaan lähinnä nauttivana osapuolena.
Tänään onkin tiedossa rääppiäiset.

emilia kirjoitti...

Ihanaa että löysin tämän Terhin saitin, Olin kilpailussa sun änestäjä loppuun asti....Ihanaa uuttaa vuotta ! -Emilia

Terhi kirjoitti...

emillia - kiitos ja tervetuloa ruokablogiini!!
Kuplivaa Uutta Vuotta myös sinulle :)