keskiviikkona, joulukuuta 13, 2006

Punasipuli-fetapiirakka

Rakastan suolaisia piirakoita mutta jostain syystä niitä tulee leivottua ihan luvattoman harvoin!
Minä puhun aina itse tehdyn taikinan puolesta mutta juhliin leivottaessa ja pienessä kiireessä on ihan sallittua käyttää valmiskamaa! Itse ainakin tykästyin Sunnuntain piirakkataikinaan ja siitä piirakan leipominen oli superhelppoa muuten kiireisen synttäripäivän lomassa.
Tarjosin siis piirakkaa poikamme synttäreillä viikonloppuna aikuisille mutta jo eilen innostuin leipomaan meille syötäväksi uuden...oli tämä niin hyvää!

------------------------------------------------------------------------------

- Sunnuntain valmista piirakkataikinaa paketti

- 1-2 punasipulia koosta riippuen
- öljyä freesamiseen
- loraus hunajaa
- pieniä luumun muotoisia kirsikkatomaatteja (ei sillä muodolla oikeasti ole väliä...)
- 1 purkki fetaa kuutioina
- 2 dl Valion kevyt kermaa
- 2 kananmunaa
- hieman valkopippuria
- myllystä pari kierrettä mustapippuria
- myllystä pari kierrettä suolaa
- ripaus chilijauhetta

Ota piirakkataikina sulamaan ja anna sen sulaa kunnolla.
Voitele piirakkavuoka ja jauhota se korppujauhoilla.

Leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi ja freesaile niitä öljyssä muutama minuutti. Freesauksen loppuvaiheessa lorauta sekaan hieman hunajaa.

Levitä piirakkataikina vuokaan ja sen reunoille.
Lisää vuokaan ensin osa punasipulirenkaista, halkaistut kirsikkatomaatit, fetakuutiot ja päälimmäiseksi vielä loppuosa punasipulirenkaista.
Kaada päälle keskenään sekoitetut kevyt kerma, munat ja mausteet.

Paista noin 200 asteessa kunnes piirakan reunat alkavat irrota vuoan reunoilta ja pinta on saanut kauniin värin.

-------------------------------------------------------------------------------

Tämä piirakka on siitä ihana että täytteitä siihen voi vaihtaa sen mukaan mitä jääkaapista löytyy. Toimii siis melkein kuin pizza!

Piirakka on äärettömän nopea myös valmistaa ja on kohtuullisen kevyttäkin...ensi kerralla ajattelin keventää vielä hieman ja kokeilla vaihtaa kevyt kerman kevyeeseen kermaviiliin.

Keveyttäkin on pakko ajatella näiden herkkujen lomassa :)

2 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Älä nyt, sä et sentään altistu joka päivä maisteluun niin kuin alaa opiskeleva raukkaparka :) Itsekuri koetuksella kyllä koulussa. Nyt on kuitenkin helpompaa, varsinkin sen jälkeen kun on kuullut kauhutarinoita siitä miten jotkut onnistui ekan puolen vuoden aikana lihomaan 10 kiloa vaan maistelemalla...

Terhi kirjoitti...

Kyllä minäkin aika usein olin maistelemassa taikinoita :).

Muutenkin sain valmistumisen aikaan palautetta opiskelukavereilta että minun olisi pitänyt valmistua kondiitori/leipuriksi eikä kokiksi koska olin lähes aina jälkiruokaryhmässä...höh, minäkö? :).

Siis tietenkin ruokia, taikinoita ja massoja on maistettava! Eihän sitä muuten tiedä että onko muistanut lisätä kaikki raaka-aineet...eikö?