sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Moussekakun esivalmistelua


Paistoin tänään iltapäivästä Gerbera reunavuoalla moussekakulle pohjan.

Voitelin reunavuoan kevyesti juoksevalla margariinilla. Tässä toimisi myös uusi kaupasta bongaamani spray-pullossa oleva margis.

Tein kolmen kananmunan kakkutaikinan jossa osat jauhoista korvasin tummalla kaakaojauheella (Van Houten). Vatkasin taikinasta todella kovan, että se pysyisi reunavuoassa kuosissaan.
Asetin reunavuoan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kaadoin taikinan vuokaan. Hieman taikina tuli alareunojen ulkopuolelle mutta se on väistämätöntä.
Paistoin kakkupohjaa noin 180 asteessa siihen asti, että pinta alkoi ruskettua ja irrota hieman reunoistaan.
Kakkupohjan kannattaa antaa jäähtyä rauhassa reunavuoassa. Kakkupohja myös hieman kutistuu jäähtyessään.
Hyvän muotoinen pohjasta tuli ja tarkoitukseni on leikata se kahtia ja asettaa toinen levy pohjaksi.
Lisään päälle moussea ja ehkä käytän välissä vielä toisenkin levyn tai sitten pakastan sen.
Kokoan kakun huomenna, moussea en ole vielä päättänyt.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jännityksellä odotan,kuin hieno tulee!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta tulee varmasti upea! Näyttää nyt jo hyvältä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin jännitin tänään kakun tekoa ja niinhän siinä kävi, että moussekakkuun tuli vain pohja.
Sen verran päivän aikana kakku oli tekeynyt ja supistunut, että ei siitä saanut kuin yhden ehjän kerroksen.
Nyt kakun päällä on mansikkamousse ja jääkaapissa se odottaa huomista koristelua!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanalta näytti valmis kakkusi! Ehkä itse tekisin kääretorttulevyn ja painelisin siitä tuon reunamuotin avulla pohjapalat.
Paljonkos sitä moussea tuohon vuokaan mahtuukaan? On nimittäin kaunis vuoka.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Lintu!

Juu, ihan hyvin voi tehdä kääretorttupohjan. Silloin pohjasta tulee juuri saman kokoinen kuin vuoka on. Nythän minulla se pohja hieman kutistui mutta toisaalta mousse valui kauniisti pohjan ohi ja kakku näyttää siltä ettei siinä pohjaa olekaan. Sitten leikatessa tulee esiin se suklainen pohja.

Laitoin mousseen 4,5 desiä kermaa, 5 liivatetta ja marjamelbaa jonka maustoin tomusokerilla. Olisi mahtunut ehkä vielä suurempikin määrä. Ihan reippaan kokoisen kakun vuoalla saa!