lauantaina, helmikuuta 17, 2007

Tuplasuklaamuffinsit


Pitkään on pitänyt leipoa muffinseja ja nyt vihdoin oli aikaa!

Tämä ohje on alunperin amerikkalainen, jota olen tuunannut suomalaisiin raaka-aineisiin sopivaksi.

-------------------------------------------------------------------------------

- 8 rkl juoksevaa margariinia
- 2,5 dl sokeria
- purkki Bulgarian jogurttia
- 1 iso kananmuna
- 0,5 dl maissijauhoja
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl soodaa
- hyppysellinen suolaa
- Fazerin suklaapaloja; tummaa suklaata ja valkoista suklaata

Sekoita kaikki ainekset kulhossa kevyesti sekaisin.

Laita kuviollisia, paperisia muffinsivuokia muffinsipellille ja lusikoi niihin taikinaa noin 2/3 että kohoamiselle jää vielä varaa.

Paista kauniin ruskeiksi noin 200 asteessa.

Koristele haluamallasi tavalla esim. nomparelleilla, sokerikuorrutteella, vaahtokarkkitaikinasta tehdyillä koristella jne.
--------------------------------------------------------------------------------

Näitäpä ei paljoa paiston jälkeen enää jäänyt :).

Olen tykästynyt muffinseissa maissijauhoon, se antaa jotenkin kivasti makua. Kannattaa kokeilla!

Kannattaa tosiaan laittaa perinteiseen muffinsipeltiin vielä paperiset vuoat niin saa tasalaatuisia kauniita muffinseja!

Ei kommentteja: