perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Skonssit eli teeleivät

Tässä viikolla kun olen elännyt enemmän tai vähemmän yksinhuoltaja-äidin sekä yrittäjän arkea niin iltaisin ei todellakaan ole jaksanut leipoa saatikka kokailla mitään...suunnitelmista huolimatta.

Muistan, kun kotitalous-tunnilla koulussa leivoimme teeleipiä ja kaivoin kirjani esille. Melkoisilla hiirenkorvilla tuo koulukirja olikin, sieltä on tullut kokeiltua jos jonkinlaista reseptiä.
Päätin kuitenkin tuunata perinteistä teeleipä-reseptiä enemmän nykypäivään sopivaksi (niistä meikäläisen kouluvuosista kun on jo aikaa...) sekä myös sen mukaan mitä jääkaapista löytyi.

Ennen kuin alat taikinan tekoon niin laitapa uuni päälle noin 225 asteeseen, kiertoilman hieman alhaisemmalla lämpötilalle.

Skonssit eli englantilaiset teeleivät:
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hiutaleita (kaura, neljän viljan, ruis tms.)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa
  • 1 dl parmesaani-juustoa raastettuna
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Saksi joukkoon basilikan lehtiä.
Lisää joukkoon maito sekä öljy ja sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi nopeasti. Älä vaivaa taikinaa!
Levitä taikina joko yhdeksi leiväksi leivinpaperin päälle tai kahdeksi pienemmäksi leiväksi. Voit vetää leikkauspinnat esim. taikinapyörällä leipien päälle.
Paista noin 15 minuuttia tai kunnes pinta alkaa näyttää kypsältä.
Tarjoa skonssit heti voilla siveltynä ja tietenkin hyvän punaviini-lasillisen kera!
Skonssit ovat tosiaan ihanaa pientä suolaista joita on nopea illalla valmistaa. Näiden skonssien basilikan tuoksu valtasi koko kotimme, aah! Ja mikä parmesaanin maku!!
Skonssit eivät oikein kestä säilytystä tai uudelleen lämmitystä joten kannattaa nauttia tuoreet skonssit heti!
p.s. tämän suolaisten leivonnaisten putken jälkeen viikonloppuna on luvassa ihanaa makeaa sekä Confetin uusien tuotteiden testausta!

4 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Mieletön juttu oli sinusta ja kaupastasi Vartissa!

memmu kirjoitti...

Milloin näemme rakastamiasi kakkujen kuvia enemmän? Luulisi, että sivuillasi olisi enemmänkin ohjeita ja kuvia koska myyt leivonta-alan tarvikkeita.

Terhi kirjoitti...

Hei Memmu!

Koko alku vuosi on ollut niin kiireinen yrityksen kanssa etten ole ennättänyt tätä blogia päivittämään kuin silloin tällöin. Välillä olen ollut aikeissa lopettaakin blogin pidon mutten ole raaskinut.
Tämä blogi syntyi alunperin hyvän ruoan, juoman ja leivonnan ympärille, ei siis pelkästään kakkuihin.

Nyt jäätyäni koko päiväiseksi yrittäjäksi kuukausi sitten aikaa on hieman enemmän ja varmasti luvassa on tuotetestauksia ja kuviakin.

vilijaana kirjoitti...

Herkullisen oloisia =P