keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Ilta suklaalähteellä dippaillen


Suklaafestareilla oli esillä useammalla maahantuojalla erilaisia suklaalähteitä (maanantaina oli muuten aika huono olo kaiken suklaan syönnin jälkeen...). Sain kolmisen viikkoa takaperin vaihtokauppana yhden suklaalähteen ja innolla sitä kokeilimme tuttavaperheen ja lapsikatraan kanssa.

Saimme lähteen mukaan maitosuklaata vajaan kilon ja päädyimme dippaamaan tuoreita mansikoita, hunajamelonia, banaania, viinirypäleitä, kaurakeksejä, vaahtokarkkeja sekä Japanista tuotuja vohvelitikkuja.

Pilkoin hedelmät sopiviksi suupaloiksi ja muut dippailimme semmoisenaan.

Pienoisen ongelman aiheutti alkumetreillä lähteen suhteettoman lyhyt johto ja eihän meiltä löytynytkään yhtään ylimääräistä jatkojohtoa...kaikki on viety myymälään ja toimistolle :). Ei muuta kuin tietokoneesta johdot irti ja saimme kuin saimmekin suklaalähteen hyrisemään.

Sulattelin suklaan valmiiksi mikrossa ettei tarvinnut odotella niin kauaa suklaan sulamista itse lähteessä. Suklaata olisi minusta voinut kyllä olla ohjeistuksesta poiketen hieman enemmän sillä meillä lähde ei tiputtanut suklaata ihan niin tasaisesti kuin mitä näin messuilla.

Lapsilla oli hauskaa dippailla herkkuja suklaaseen ja kyllähän tuo meille aikuisillekin maistui :). Lapsilla oli suupielet suklaassa ja pöydältä "raavin" vielä loppuja suklaita seuraavana päivänäkin....eli ilmeisen hyvää oli!

Ehkä häiritsevin miinus hommassa oli laitteen kova ääni. Isoissa juhlissa ääni ei varmasti häiritse kun melua on musiikista ja ihmisvilinästä johtuen muutenkin mutta kotioloissa se ainakin meitä hieman häiritsi ja puolen tunnin jälkeen oli laite pakko laittaa kiinni. Ehkä jos olisi ollut aikuisten juhlat joissa meno villiintyy iltaa kohden niin äänen olisi unohtanut "jonkin juoman" vaikutuksen alaisena :).

Mainio vehje suklaalähde kuitenkin juhlissa on kun on paljon porukkaa syömässä. Alle kymmenelle hengelle tuossa vajaassa kilossa suklaata dipattavineen oli meistä liikaa.

Kokeilemaamme suklaalähdettä saa ainakin http://www.suklaafondue.fi/ osoitteesta. Vieläkin isompia lähteitä ja jopa kahdelle eri suklaalle yhtäaikaa löytyy markkinoilta useitakin mutta ne ovat suunnattu lähinnä yrityskäyttöön. Itse himoitsen lähdettä, josta toiselta puolelta valuu valkosuklaa ja toiselta tumma...mutta kotikäyttöön on "himpun" liian järeä laite :).

Pienen vierasmäärän iloksi tai kahden keskisiin herkkuhetkiin päädyimme kuitenkin ottamaan Confettiin myyntiin lähinnä suklaan sulatukseen tarkoitetun laitteen (laite sulattaa suklaan ja pitää sulana sekä lämpimänä) mutta pieni dippailusessio onnistuu siinäkin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska nähdä miten laite on toiminut=)
Itse ajattelin testata sitä viikonloppuna, kun koolla on vähän enemmän porukkaa.
Eskarilainenkin on suunnitellut pitävänsä tarhakavereille pikkujoulut.
Kun paikalla on 14 pikkusuuta, uskon, että lähde voi olla aika kova juttu.

Kati/ Hellapoliisi

Terhi kirjoitti...

Heips Kati,

hyvin tosiaan toimi mutta laita enemmän suklaata kuin ohjeessa niin valuttaa tasaisesti eikä laitteen runko näy :).

Ja jep, meille seitsemälle suklaata oli liikaa, tuli ähky. Mutta aikuiset varmaan syökin vähemmän kuin nuoremmat.

Laitahan "testituloksia" blogiisi ja muista varata jatkojohto, jos haluat laitteen keskelle ruokapöytää :)

Kermaruusu kirjoitti...

Tämä laite näytti niin hienolta kapistukselta siellä messuilla että melkein olisi pitänyt heti saada itselle. tällaiselle ei vaan ole tässä elämänvaiheessa oikein paljon käyttöä, joten ei kannata ostaa. Tämän ympärillä vois vierähtää pitkä ilta...olo vaan voisi olla vähän huono illan päätteeksi. :)