tiistaina, elokuuta 04, 2009

Mozzarella-valkosipulileipäset

Minulta on toivottu helppoja mutta suussasulavia pikkusuolaisten ohjeita joten tässä yksi suosikeistani!
Tätä helpompaa suolaista ei voi ollakaan :).

Mozzarella-valkosipulileipäset
  • maalaisleipää (tai muuta "tuhdimpaa" vaaleaa leipää)
  • oliiviöljyä
  • mozzarellaraastetta
  • valkosipulia
  • myllysuolaa
  • mustapippuria myllystä
Laita kiertoilmauuni kuumenemaan noin 230 asteeseen.
Leikkaa maalaisleipä ensin siivuiksi ja sitten yksi siivu vinottain puoliksi.
Lorauta jokaiselle leipäsiivulle ihan reilusti oliiviöljyä ja rouhi myllysuolaa sekä mustapippuria päälle. Purista ja levitä valkosipulia leipäsiivuille ja levitä päälle runsas kerros mozzarellaraastetta.
Paista kiertoilmauunissa nopeasti, kunnes pinta saa mukavasti väriä ja leipäset tuntuvat rapsakoilta.
Tarjoa mozzarella-valkosipulileipäset heti alkupalana maukkaan keiton kera tai ihan sellaisenaan hyvän punaviinilasillisen kera. Leipäset sopivat loistavasti myös brunssi-, buffet- tai tapas-pöytään.
Kesällä leipäset ovat ihana lisä myös grilliherkkuille!
Vinkki! Kokeile kuorruttaa leipäset myös muilla juustoilla. Parmesaaniraaste ja jopa Aura-juusto sopivat loistavasti kruunaamaan leipäset!

2 kommenttia:

Yuri Zhivago kirjoitti...

Hummmm que bueno.

Henna kirjoitti...

Ja juuri kun etsin hyvää suolapalaa illanistujaisiin niin täältähän se löytyi. Kiitos!