lauantaina, elokuuta 14, 2010

Kesälomafiiliksiä

Kesäloma alkaa olla lopuillaan ja viimoisen kuukauden aikana en ole postannut mitään. Olemme rentoutuneet niin Kanadassa kuin täällä kotona; Kajjjaanissa, mökkitontillamme ja kotona Tuusulassa.
Kesäloma on ollut upein vuosikausiin, tosin kuumuus on välillä ollut kyllä vähän liikaa. Itse kun olen syksy- ja talvi-ihminen niin huh, tämä kuumuus ja kosteus muistuttaa ihan Montrealin kesiä!

Sherbrookessa järjestettiin Fête du Lac des Nations-juhla, joka kesti tiistaista sunnuntaihin. Tapahtumaan liittyi ilotulituskilpailu, joka ilta eri ilotulifirma järjesti oman shownsa. WAU, oli kyllä upeaa!
Saimme tilaisuuteen liput mieheni työn puolesta mutta vasta seuraavana päivänä tajusimme niiden olevan VIP-liput eli olisimme päässeet alueelle jossa ruoka ja juoma oli ilmaista. Just meidän tuuria kun ei selvitetty asiaa eikä lipuissakaan ollut mainintaa :(. Samuel tosin nautti mm. Mäkkärin ständistä jossa oli mm. pieni lampi jossa sai polkea polkuvenettä sekä lasten rodeo. Kuvakollaasin ensimmäisessä kuvassa on ihania donitseja, jotka paistettiin alueen tivolialueella tuoreeltaan ja pinnalle sai joko sokeria tai tomusokeria. Yami, kun olivat hyviä!

Mieheni työkaveri kutsui meidät oikein Quebec:läiselle dinnerille ja mikä parasta heillä oli iso uima-allas pihalla ja Samuel sai uida sielunsa kyllyydestä. Pojalle kasvaa kyllä suomut tämän kesän jälkeen :).

Nautimme Kanadalaista possua, jonka J oli marinoinut väh. 48 tuntia oluen ja vaahterasiiparin liitossa. Mutu-tuntumalta kokeilimme marinaadia täällä kotona mutta eihän se toiminut ollenkaan. Aion vielä saada J:ltä ohjeen!
Jälkiruoaksi saimme ihanaa Pecan pie:ta, joka oli tosin kaupan hyllyltä mutta aijai kun hyvää! Jääkylmä limoncello kruunasi illallisen. Sainkin vinkin, että tämä on hänen mielestään markkinoiden parasta J:n mielestä ja löysin kyseistä brändiä Munchenin lentokentältä. Pullo on kylmässä ja resepti-ideoita luvassa!

Vietimme Kanadassa lähes kolme viikkoa ja heti kun kotiuduimme, suuntasimme mökkitontillemme Suonteelle. Tämän kesän projektina oli viimeistellä katto, muurata savupiippu, poistaa hirsistä hometta jota oli hieman talven aikana tullut, käsitellä hirret homeen estolla, rakentaa huussi sekä maalata mökki.
Ehdimme tehdä lähes kaiken mutta työ jatkuu vielä syyskuussa kun mies kotiutuu jälleen viikoksi.
Kesän aikan tontilla kävi ihania vieraita ja muurinpohjalettuja tuli paistettua vähän väliä. Moni ihmetteli, kun käytin taikinassa ohrajauhoja mutta ne kuuluvat muurikkalettuihin ja tuovat ruokaisuutta lettuihin.
Viime kesänä emme saaneet mato-ongella mitään meidän kivilaiturilta mutta Samppa heitti kolmimetrisen veteen ja huh! Katsoin asuntovaunurouvan ikkunasta ysin pintaan, että nyt näyttää siltä, että poika menee onkineen järveen! Onki oli ihan mutkalla ja lähdin juoksemaan rantaan kamera olalla. Isä auttoi poikaansa väsyttämään kalaa joka osoittautui lahnan läpyskäksi. Lahna oli niin iso, että pyrstö jäi sangon ulkopuolelle.

Meillä ei tietenkään ollut savustuspönttöä ja kun kellokin oli niin paljon, päästimme lahnan "kasvamaan" seuraavaan kertaan.
Tästä viisastuneena ostimme heti seuraavalla kauppareissulla savustuspöntön ja kun ystäväperheemme saapui tontille yökylään niin savustimme upean lohen yömyöhään!

Koko kesän tontillamme vartioi Penni omalla kivikasalla yötä myöten. Työmiehetkään eivät päässeet tontille ihan helpolla! Ei uskoisi, että näin suloisesta tytöstä löytyy puolustusviettiä.

Loma on siis lähes ohi, maanantaina paluu kunnolla toimistolle. Ihanaa, niin paljon kaikkea kivaa on syksyn myötä tulossa. Saas nähdä milloin puiden lehdet alkavat "ruskettumaan" ja syksy saapuu?

2 kommenttia:

cebic kirjoitti...

Tuota pecan pieta haluaisin joskus tehdä, ohjeita olen katsellut paljon. Jo oli kerran pähkinätkin ostettuna :D

Terhi kirjoitti...

Heips Cebic!
Aiheeseen on tulossa reseptiä piakkoin :)