maanantaina, joulukuuta 06, 2010

Koti pukeutuu jouluun vol.3

Ihanan pitkän viikonlopun aikana on ollut vielä aikaa lisäillä joulua kotiin, puunata, leipoa ja nauttia vaan talvesta.
Muistan lapsuuteni Kainuussa olleen tällaisia talvia kuin mistä nyt täällä pääkaupunkiseudulla saamme nauttia. Minä rakastan lunta ja paukkupakkasia, talvea ei olisi muutoin!

Ostan joka vuosi itselle joulukalenterin, en mitään hömppää suklaineen vaan ihanan kuvakalenterin. Tänä vuonna päädyin joulukalenteriin joiden kuvat ovat Martta Wendelinin käsialaa. Martta Wendelinin museo on tässä ihan lähelläni, on jopa noloa etten ole käynyt! Olen kerännyt antikvariaateista, kirppareilta ym. vanhoja suomalaisia lehtiä joiden kansikuvan on piirtänyt Martta, ihanan tunnelmallisia! Tykästyin jo varmaan kymmenisen vuotta sitten tähän menneen ajan tunnelmaan ja yksi toinen suosikkini on Rudolf Koivu.

Luukkuja availlaan pikkumiehen kanssa joka aamu!

Kerroin jo aiemmin, että keräilen SIA:n tonttuja ja joka vuosi ostan yhden lisää. Nämä tonttuset ovat jo aiemmilta vuosilta.....

...ihanainen enkeli löysi paikan pikkuruisen kaiuttimen päältä....

...ja vähän pulskempi punanuttu vahtii televisiota :)

Aarikan tonttuperhe täydentyi parilla tontulla tosin huomasin, että tulihan ostettua sitten yksi tonttu joka minulla jo oli! Lumihiutale-tonttuja on jo kaksin kappalein mutta eipä se onneksi haittaa....näitä saa tulla lisää!

Teemajuhlista ja resepteistä kun olen innoissani ja työtänikin se on niin on pakko aina napata kirjakaupasta alan herkullisimmat uutuudet.
Tänä vuonna löysin nämä kirjauutuudet, joista mm. Meillä on joulu -kirjasta löysin jo ihania vinkkejä joita aion toteuttaa. Ruokatorstain joulu odottaa vielä selailua mutta taatusti sieltä löytyy ihania herkkuja kokeiluun!
Tähän ihanaan kylttiin ihastuin jonkun sisustuslehden sivuilla ja taannoisella sisustuskauppakierroksella Uudellamaalla tämä löytyi lähes joka kaupasta. Omani ostin Wanilla Rose:sta Nurmijärveltä joka on jokaisen sisustajan unelmakauppa!
Mutta, mutta...tänä talvena ei tarvitse haaveilla...

...vaan sitä lunta näyttää riittävän ja lisää tupruttaa taivaalta! Ihanaa!!

Viime talvena en ruokkinut lintuja kun edellisenä talvena bongasin olohuoneen ikkunalta kahdeksan...kyllä!....kahdeksan fasaania lintulautani alapuolella ja ajattellin että ohhoh, enhän minä ehdi ruokkia tuota määrää lintuja. Vedin siis henkeä viime vuoden mutta tänä vuonna yritän uudelleen.
Minä nautin siitä, että saan istua sohvalla ikkunan äärellä ja katsella kun talitintit, punatulkut, viherpeipot ja varpuset nauttivat antimista.

Itsenäisyyspäivän aamulla tehtiin pikkumiehen kanssa lumitöitä ja peuhattiin lumesta.
Pennoroinen nautti myös suunnattomasti lumesta.
Ihana lumi ja pakkanen, nautitaan tästä talvesta!
Oiskohan sitten seuraavaksi jotain reseptiä tulossa...nyt blogi on mennyt sisustuksen ja fiilistelyn puolelle mutta eihän se haittaa, eihän :)

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Mikä ihana ajatus ostaa joka joulu uusi tonttu muiden joukkoon! Voisi kehittää jonkun vastaavan perinteen, tämä kun on vasta toinen joulu oman perheen kesken omassa kodissa eikä niitä joulukoristeita vielä juurikaan ole kertynyt.