tiistaina, tammikuuta 04, 2011

Vaniljaiset vohvelit

Tämä "pakollinen" lomaviikko on kyllä ihana kun saa olla vaan pojan kanssa sen kummempia tekemättä!
Tänään iltapäivällä lähdettiin Pennin kanssa reippaalle lenkille, ihanan kirpsakkaan pakkassäähän.
Pihallamme valloitettiin vielä vuorta, Penni tietenkin voitti :).

Pakkasen purressa poskipäitä, alkoi tekemään mieli jotain hyvvää ja niin päätin kaivella esiin vanhan vohvelirautani kaapin perukoilta. Jos en pahasti valehtele niin vohvelirautani on kyllä lähes 20 vuotta vanha ellei vanhempikin! Ja jos vielä muistan oikein niin vohvelirauta on äitini tai isäni pilkkikilpailupalkinto :).

Vohvelirautaparkani vuotaa "tietenkin jo" rasvat aina pöydälle, joten onneksi muistin laittaa kunnolla talouspaperia alle. Ja kuten kuvasta näkyykin, melkein täydellä teholla piti vohveleita paistaa jotta niihin sain väriä...ei raukka oikein ennää jaksa :(.
Taitaa olla edessä uuden vohveliraudan hankinta, meillä kun vohveleista tykätään!

Muistin, että olin joskus muinoin paistanut superhyviä vohveleita, joten aloin kaivamaan reseptiä kätköistäni. Löysinkin kaksi erilaista kokeilua, joista päätin nyt tehdä yhdistelmän.
Ja ihan kärkeen varoituksen sana, nämä ei ole sitten mitään kevyt-vohveleita nähnytkään :).

Vohvelitaikina:
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl vaniljasokeria
  • 6 kananmunaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kevyt maitoa
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Vinkki! Minä käytän tässä Kenwoodiani sekä K-vatkainta.
Lisää joukkoon vehnäjauho & leivinjauhe sekä nesteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Paista kuumalla vohveliraudalla kauniin ruskeaksi. Rasvaa ei paistoon enää tarvita tämän reseptin kanssa! Minä sain tällä ohjeella noin kymmenisen vohvelia.

Meillä vohvelit uppoavat ihan vaan sokerin kera, harvemmin herkutellaan hillon & kermavaahdon kera.
Nämä on tuoreeltaan ihanan rapeita ja ihan yksi riittää kun makua on aidoista raaka-aineista riittämiin. Ihania maitolasin kera pakkaspäivän iltapalaksi!
Seuraavaksi lupaan kyllä tarjoilla vähän kevyempiä vohveleita :)

1 kommentti:

cebic kirjoitti...

Ihania vohveleita! <3

Sain ehkä 10v sitten vohveliraudan, näyttää hyvin samanlaiselta kuin tämä siun. Se ei kyllä silloin uutenakaan pitänyt rasvaa, vaan valutti ne aina, kun kantta nosti tai ylipäänsä laitetta käytti. Ja se piti ihan uutenakin pitää tosi kuumalla ja paistotulos ei koskaan mielestäni ollut kovin tasainen...

Laite on edelleen porukoilla kaapissa, tuskin ovat sitä kertaakaan muuttoni jäleen (5,5v sitten) käyttäneet :) Joskus olisi kyllä kiva saada oma vohvelirauta kotiinkin, mutta sitä vanhemmilla olevaa laitetta ihan hevillä en ottais. Eikä se tänne nykyiseen kotiin mahtuiskaan, varsinkaan nyt :D