torstaina, maaliskuuta 10, 2011

Höyrytetty parsakaali

MAX-mikrokokkailu ja -leivontahaaste on loppumetreillä ja päätin vielä kokeilla uunin höyrytoimintoa.
Olin jo pari päivää sitten napannut kaupasta ison parsakaalikimpun ja pussillisen mustaleima-juustoraastetta.

Kaadoin höyryastian pohjalle pari desiä vettä ja pilkoin parsakaalin kukinnot höyryastiaan. Kypsensin parsakaaleja noin kahdeksan minuuttia.

Siirsin parsakaalit Crisp-alustalle ja ripottelin vähän suolaa sekä paljon juustoraastetta pinnalle.
Grillasin grillitoiminnolla noin neljä minuuttia.

Juusto suli mukavasti mutta väriä en saanut toivotulla tavalla. Mutta hyvin maistui näin iltapalaksi! Ja olihan tämä nyt semmoinen trendikäs vähähiilihydraattinen iltapala :).

MAX-mikrokokkailu ja -leivonta on ollut ihan hauskaa vaikka en ihan kaikkea ehtinytkään kokeilla haasteajan puitteissa kuin oli tarkoitus.
Luulen rehellisyyden nimissä ettei minulla tule juurikaan mikrolla kokkailtua, sen kertoo jo kalusteisiin upotettu hieno mikromme joka on täynnä ominaisuuksia....mutta en ole niihin viiden vuoden aikana juurikaan tutustunut. Mikrossa kun tulee lämmitettyä lähinnä vesi/maito ja kohotettua hiivataikinoita.

Leivontaan en ole koskaan aikaisemmin mikroa kokeillut, joten siinä mielessä tämä oli hauska kokeilu! Poikanen oli taannoin tekemästäni Tuuloman tortusta innoissaan ja siitä kuinka nopsaan se syntyi, saakin opetella itse tekemään kunhan vähän vielä kasvaa :).

1 kommentti:

cebic kirjoitti...

Mie oon kanssa kohottanut joskus taikinoita mikrossa, mutta tuntuu ettei miun pikkumikroon mahtuisi tuo yleiskoneen kulho, en kyllä ole nyt koittanut. Joskus muistan lämmittäneeni mikroa hetken ennen kohotettavan taikinan laittamista sisään. Mie söin yhden pullan omatekoisen mansikkahillon ja rainbown vaniljarahkan kanssa, nam!

Hauska on ollut lukea näitä mikrokokeiluja, en kyllä itse tuollaista varmaan hankkisi kuitenkaan. Jotenkin ne peruslaitteet, kuten normaali uuni jne toimii paremmin :)