tiistaina, toukokuuta 17, 2011

Zabaglione

Zabaglione on italialainen klassikkojälkkäri tai jälkkärikastike, miten sen nyt jokainen tulkitsee. Yleensä tämä herkku tarjoillaan hedelmien ja marjojen kera.
Tämä on yksi niistä klassikoista, joita ravintolakoulussa tehtiin ja jotka porautuivat mieleen...klassikoilla kun helposti pudottaa illallisvieraan, koska eihän näitä normiarjessa jaksa tehdä.  Ja toisaalta, klassikot ovat yksinkertaisia ja siinäpä se salaisuus.

Pääsiäisenä tarjoilin Zabaglionea tai Zabaionea tai sabayonkastiketta miten sitä nyt haluaa kutsua, tuoreiden mansikoiden ja viinirypäleiden kera. Tipahdin itsenkin :).
Ja itse asiassa, pitäisi kaivaa esiin ravintolakoulun kansio ja aloittaa kokkaamaan klassikoita vähän niinkuin Julie & Julia tyyliin.


Zabaglione:
  • 3 keltuaista
  • 75 g sokeria
  • noin 1,5 dl marsalaviiniä
Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi teräskulhossa.
Nosta kulho vesihauteeseen ja lisää joukkoon marsalaviini. Vatkaa seosta voimakkaasti kunnes se sakenee, noin 6-10 minuuttia.

Tarjoile hedelmien & marjojen kera heti.

Tämä näyttävä jälkiruoka valmistuu suht nopsaan ja ei ole ällömakea, suosittelen kokeilemaan.

Ja huom, säästä kananmunien valkuaiset! Ne säilyvät hyvänä pari viikkoa jääkaapissa....postaan pian reseptin mihin ne voit käyttää ellet tuuppaa niitä seuraavan aamun munakkaaseen :).

2 kommenttia:

Haidi kirjoitti...

Herkullisen näköinen!

Terhi kirjoitti...

Kiitos, suosittelen kokeilemaan!