keskiviikkona, toukokuuta 18, 2011

Lihis lenkillä

Taannoisella Kajaanin reissulla jäi harmittamaan kun oli niin kiire ja synttäriherkkuja alla, että en ehtinyt käymään grillillä! Traditiomme on, että joko Mantan tai Purolan grillillä on kerran käytävä. Herkutellaan joko lihiksillä, makkaraperunoilla tai täyslihaburgereilla. Molemmat näistä grilleistä ovat hyviä ja pennusta asti näissä on käyty kunnon grillimätöt hakemassa tai baari-illan jälkeen syömässä :). Tosin vuosikymmeniä sitten myös Bärämäts ja Autogrilli kisasivat Kajaanin grillikuninkuudesta mutta molemmat taitavat olla jo kuopattu. Oi niitä aikoja!

Täällä etelässä en "kunnon grillille" ole löytänyt. Tuossa Tuusulanväylän varrella joku grilli tönöttää mutta vuosien takainen kokeilu oli niin jäätävä, että empä ole toista kertaa uskaltanut vaikka työkaverit vakuuttavat paikan suosiota...mutta onko he saaneet "kunnon grillimättöä" mietin minä :).

Anyway....koko tämän viikon on ollut kurkku niin kipeä etten ole juuri mitään saanut syödäkseni mutta tänään tilanne tuntui kääntyvän voiton puolelle. Samaten varmaan puoli vuotta olen haaveillut lihiksestä, semmoisesta pulleasta herkusta ja tietenkin lisukkeeksi voissa paistetut HK:n lenkkisiivut...uuh! Aikasta retromeininkiä.
Tuumasta toimeen!Lihis lenkillä:
  • kaupasta pullea lihapiirakka tai paista itse
  • HK:n sinistä lenkkiä
  • tomaatin siivuja
  • kurkun siivuja
  • salaattia
  • tuoretta sipulia hakattuna
  • tuoretta valkosipulia puristettuna
  • valkosipuli majoneesia
  • hampparikastiketta
  • sinappia
Siivuta kaikki rehut.
Halkaise lihis ja höyrytä se vesihauteessa, näin saat pehmeän ja kuuman.
Paista lenkin siivut voissa.

Täytä komeus ja nauti heti ison maitolasin kera!

Miten te lukijat syötte lihikset ja mistä löytää Suomen parhaan grillin?

PS. oli hyvää mutta pakko tunnustaa, että puolet jäi syömättä....nyt voi taas odotella ensi vuoteen kun tätä mättöä tekee mieli. Pennoroiselle onneksi upposi hyvin loput :).

7 kommenttia:

Taru K kirjoitti...

Suomen parhaat grillit ovat ehdottomasti Purolan grilli ja Manta, joka reissulla on käytävä jommassa kummassa :) Olisi ihan käydä täälläkin kunnon grillimätöllä, jos vaan sellainen löytyisi!

Anonyymi kirjoitti...

En ole myöskään löytänyt Etelä-Suomesta Mantan grillin tai Purolan grillin veroista paikkaa. Itsekkin joka Kajaanin reissulla yritän käydä jommassa kummassa.

Ruiskaunokki kirjoitti...

No mutta...
Juuri tuo Urheilukeskuksen luona oleva grilli on paras!!! Kokeilepa ostaa sieltä Poliisi -hampurilainen, ja sen jälkeen tuskin muunlaista kaipaatkaan! :)

Anonyymi kirjoitti...

Purolan grilli muuten loppuu nyt kesäkuun alussa... Tai muuttaa keskustaan, mutta en tiedä, jatkavatko grillinä vai jonain muuna ruokapaikkana.

Se on harmi! Se on yksi lempipaikkojani, aina pitää kotona käydessä hakea sieltä hamppari. :)

cebic kirjoitti...

Joskus harvoin tulee käytyä grillillä, yleensä baari-illan jälkeen. Viime kesänä kuitenkin tuli käytyä ihan selvinpäin ja voi, mikä makuelämys, en nimittäin ollut varmaan koskaan ennen syönyt lihistä lenkillä! Oli ihan törkeä nälkä, niin uppos sitten, vaikka oli 1/4 pötkö hookoota lihiksen välissä. Kaverina just nää perusgrillisetit, eli kurkkusalaattia, sinappia, ketsuppia, majoneesia, taisinpa ottaa aurajuustonkin lisäksi. Sitä sitten kaverin kanssa mussutettiin autossa ja kaveriksi trip-mehut. Ihan ku joskus pentuna... Joensuussa on pari hyvää grilliä, toinen on Aseman grilli ja tässä keskustassa sitten esim. BB.

Ensimmäinen grilliruokamuistoni liittyy ekaluokalla olleeseen silmäleikkaukseen, halusin yöksi kotiin saikulta ja pääsin. Käytiin sitten hakemassa Asemalta mätöt, mulla oli just joku lihapiirakka tai pitaleipä, jossa välissä varmaan jotain muuta kuin kebabia.

Taitaa grillit olla katoavaa kansanperinnettä, kaikenmaailman yöburgerikioskit kuten Hese ja Mäkki taitaa vallata alaa. Tai sitten nämä pizza-kebabpaikat.

Anonyymi kirjoitti...

Ramin grilli Joensuun Niinivaaralla on ihan ykköspaikka, mutta ei huono ole tuo jo mainittu Aseman grillikään.

Terhi kirjoitti...

Kuulinkin huhuja, että Purolan grilli loppuu :(....tosi kurja, koska harvoin uusi omistaja saa pidettyä saman linjan kuin edeltäjänsä.

Ruiskaunokki, luinkin Keskarista tuosta grillistä ja Poliisista. On kait se uskallettava kokeilemaan :)

Cebic, juu, on harmi että perus grillit häviävät kaikenlaisten ketjujen tieltä! Muistan aina kun pentuna käytiin Kissburgerissa Kajaanissa hamppareilla ja kuunneltiin Jukeboxista musiikkia...ei silloin ollut Mäkkäreitä saatikka Hesejä. Kissin hampparisoossi oli niin hyvää! Sen ohjeen kun joskus saisi. Tai toisaalta Lappeenrannan Pallon grillin hampparisoossin ohjeen :)