sunnuntaina, marraskuuta 06, 2011

Sisustusta kohti joulua ja glögiä

Oli ihanaa viettää Halloween-pippaloita viime viikonloppuna ystävien kera mutta ompa ollut myös ihanaa fiilistellä jo joulua menneellä viikolla. Minä olen nii-in jouluihminen, että lunta saisi tulla jo.

Viime viikolla kiertelin eri sisustuskaupoissa jo kurkkimassa josko joulua olisi tullut esille ja olihan sitä muutamissa.
Toki mukaan tarttui muutakin kuten mm. tukkureissulta nämä etanapannut ihanan harmaassa sävyssä! Mieheni tilasi taannoin ravintolassa katkarapuruukun ja se tarjoiltiin juuri etanapannuista ja ajatus jäi muhimaan....

...shoppasin siis tukusta pannut neljälle ja ehkäpä ensi viikonloppuna kokeilen mielessä muhivaa reseptiä.

Tänään kävimme Terrassa hakemassa mm. täydennyksiä kiuaskiviin, lehti-imurin ja vaikka mitä muuta niin minähän suuntasin heti sisustuspuolelle :). Tämä ihana valkoinen lyhty jäi mukaan sekä


vihdoin löysin ihanan keksipurkin! Olen hakenut vuosia sopivaa ja nyt se löytyi. Tähän leivotaan pikkumiehen kanssa keksejä ensi viikolla, minullahan on jo vaaleiden piparkakkujen taikinaa pakkasessa. Purkki tuo ihanaa kontrastia pyöreydellään meidän aika suoralinjaiseen ja moderniin sisustukseen. Ihana purkki, me love!


Viime viikonloppuna taas shoppailin siskon kanssa ympäriinsä, kävimme mm. Country White:n joulun avauksessa mutta en löytänyt tällä kertaa mitään. Ostin heiltä aiemmin upean käpykristallikruunun makuuhuoneeseen mutta se odottaa vielä asennusta.
Plantagenista tarttui mukaan tämä ihanan pehmeän sävyinen kivitonttu, joka löytää paikkansa pian meidän rappusten kiveykseltä.


Toisenlainen tonttu löytyi samalla reissulta Koiramäen Pajutallilta, jonka joulun avaukseen en tänä viikonloppuna ehtinyt. Tämä tonttu tarttui siis mukaan jo viikko sitten purkua vaille olevasta laatikosta...oli jo hinnoiteltu, joten uskalsin napata :).
Takan saumojen valkaisu on vielä kesken, huh mitä hommaa!


Paikkansa tonttunen löysi takan reunukselta, joka sytytettiin ensimmäistä kertaa uudessa kodissa tänään. 
Takan kipinäverkko on rikki ja lasitkin pesua vaille, joten puunaamista riittää ennen joulua!

Keittelin vielä glögiä illan päätteeksi. Minulle rusinoita ja miehelle rusinoita & mantelilastuja. Valmiit piprut syötiin puokkiin ja osansa sai myös Pennoroinen.

Tästä on hyvä jatkaa laittamaan joulua kotiin sekä suunnittelemaan ensimmäistä omaa joulumenua. Ja huomenna alan jo kaivelemaan joululaatikoita varastossa...en muistakaan mitä sieltä löytyy kun viimeksi oman joulun olen laittanut Montrealissa kahdeksan vuotta sitten. Edessä on parhaat kuukaudet vuodessa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hyvältä näyttää ja kuulostaa, ihanaa tunnelmointia, voitko jossain vaiheessa näyttää enemmän kuvia uudesta ihanasta kodista? hyvää joulunodotusta Suomen Turusta terv. Rida ps. uuteen postaukseen liittyen Leafiakaan ei enää ole Turussa vaan nuo Royalitkin on ulkoistettu jonnekin muualle ja mielestäni eivät ole enää samanmakuisia kuin ennen...

Terhi kirjoitti...

Kiitos Rida! Varmasti lisää tunnelmointia ja kuvia on tulossa tässä joulun aikaan. Moni juttu kodissa on vielä kesken ja valmistuu joskus :). Ihanaa joulun odotusta sinullekin!