torstaina, heinäkuuta 12, 2012

Ex-tempore dinner

Tässä taannoin rakas ystäväni soitti että lähdenkö ex-tempore ytimeen eli Helsinkiin dinnerille & drinksuille. Harvoimpa minä sanon kutsuille ei vaikkakin nyt pyysin oikein luvan kotoa :).
Varoituksena että kuvat on otettu iPhonella elikkä nyt ei kyllä hääppöisiä tullut!

Meillä on ystäväni kanssa tarkoitus käydä tasaisin välein ulkona vaan välillä vaan tapaamiset venyy ja nyt olikin ihana nähdä. 
Meillä ei siis ollut mitään pöytävarausta eikä muutenkaan suunnitelmaa minne mennä. Italialainen ruoka kutkutti mieltä, joten päätimme suunnata hetken pyörittyämme hieman syrjässä olevaan Trattoria Rivolettoon jossa ystäväni oli käynyt aiemminkin.

Paikka olikin keskellä viikkoa lähes täynnä mutta saimme kolmesta vapaasta pöydästä valita omamme.
Alkuun tilasimme tietenkin Proseccoa sekä alkupalaksi valitsin perinteisen bruschetta-leivät.
Annos oli kaunis mutta oli ehkä seisonut jonkin aikaa lämpölampun alla koska leipä oli päässyt pehmentymään. Tykkäsin kuitenkin!

Pääruoaksi mietin ensin pizzaa koska ne näyttivät aah niin ihanilta viereisiin pöytiin kannettuina. Päätin kuitenkin ottaa vähän kevyemmän annoksen eli tuorepastaa, parsaa, kesäkurpitsaa, tuoretta chiliä, valkosipulia, parmesaania ja rucolaa. Annokseen kuului myös oliivit jotka pyysin jättämään pois. Siitäkin huolimatta palasia löytyi annoksesta mutta annoin olla.
En ole oliivien ystävä mutta empä niihin kuolekaan mutta tarkkuutta!
Itse tykkään myös että pastassa on paljon parmesaania joten sitähän piti pyytää lisää ja ystävällinen tarjoilija raastoi päälle juuri sen verran kuin halusin.
Pastassa oli ihana chilinen potku ja juuri niin "kevyttä" kuin pasta voi olla. Tästä ei tullut ähky.

Ruoan jälkeen lähdimme valumaan kohti keskustaa ja päätimme suunnata ah niin maineikkaiseen Mummotunneliin Wanhalle kauppakujalle Aleksille. Kerran kesässä siellä on käytävä :).
Ystäväni naureskeli että oi kun joskus mentäisiin silloin kun Flipper soittaa ja päätti katsoa kännystä illan esiintyjän. Ja kas, Flipper!
Tällä kertaa solistina oli Karoliina Kallio, jo toistaa kertaa kun oltiin yhdessä ulkona satuimme keikalle! Vähän toki toivottiin oman kylän poekaa Antti Matikaista mutta kyllä Karoliinakin veti hyvin. Tosin täydet pointsit sai meiltä kosketinsoittajan vetäisemä "Great Balls on Fire" -biisi, loistava tulkinta!

Niin ja meidän iltaanhan kuuluvat ehdottomasti Cosmot!
Mummotunnelista suunnattiin vielä Belgeen, joka sekin oli lähes täynnä. Kiitos EM-yleisurheilukisojen avajaisten samana iltana.
Tulimme Belgeen ihan viime hetkillä että saimme vielä iltapalaa.
Tilasimme puokkiin Belgen Clubin ja aah, juuri niin sopiva annos leipää ja ihanan rapeita ranuja Dijon-sinappimajoneesilla.

Massut täynnä, hymyt huulilla suuntasimme kotiin. Onnistunut ilta!

1 kommentti:

Sara Järvi kirjoitti...

Hei! Työskentelen Indiedays-portaalille, enkä löytänyt meiliosoitettasi blogistasi. Ottaisitko minuun yhteyttä osoitteeseen sara.jarvi@indiedays.com.