torstaina, heinäkuuta 19, 2012

Terassin tuunaus vol.1

Vaikka saunamökkiprojektimme vie voiton tämän hetkisestä ajasta niin kotonakin ehtii tuunailemaan yhtä jos toista. Ainakin pikku hiljaa :)
Vajaa vuosi sitten muutimme uuteen kotiin ja jo ostohetkellä talvisaikaan totesimme että takapihan terassi kaipaa tuunausta. Nyt päätimme tarttua tuumasta toimeen, anopin lasiterassin innoittamana. Viime kesänä aloitimme projektin ja tänä kesänä toivottavasti pääsemme nauttimaan syksyn pimeistä illoista lasitetulla terassilla :).

Lähtöpiste vaikutti aluksi helpolta mutta totuus olikin karumpaa.
Edellinen omistaja oli kyllä tehnyt terassin mutta jättänyt suojaamatta osan puista sekä muutenkin ratkaisut olivat omalaatuisia....
...nuo kulmien teräshärpäkkeet saivat kyytiä ensimmäisenä samoin kuin "keittiönurkkaus" :).
Eikä me oltu järin innoissamme eripari seinämistä joilla oli varmaan tarkoitus blokata näkyvyys naapuriin. Okei, mutta oishan ne seinämät voineet olla samaa materiaalia sekä samaa sävyä kaikki puuosat?
Helppojahan nämä oli poistaa mutta milläs korjaat rakennevirheet? Kun on oikaistu vähän sieltä sekä täältä ja vatupassi ollut ihan jossain muualla kuin terassityömaalla niin apua!
Mutta mutta, meille tämän terassin koko oli passeli joten ei muuta kuin positiivista asennetta ja korjailemaan!
Viime kesänä muuten grillailtiin pitkälle syksyyn kun ostettiin Toscanan reissulta tuo terassilämmitin. Aivan loistava!
Terassin seinämät saivat siis väistyä ja maalasin pystytolpat valkoisiksi. Kattoparrut sai vielä värinsä pintaan mutta muuten projekti jäi tähän viime kesänä.
Tänä kesänä sitten päästiin jatkamaan terassin tuunausta. Mies lisäsi päätytolpat terassille jotta jossain vaiheessa saadaan asennettua lasit.
Terassin ylä- ja alaosa laudoitettiin, sisäpuolelle laitoimme paneelia.

Ulkopuoli sai talon sävyn. Ihan kuin kuuluisi taloon!
Alaosan vaakalaudat käsittelin jo tumman ruskealla ja tolpatkin ovat jo saaneet valkoista pintaan.
Terassissa on myös jo valkoiset kulmalaudat, sisäpuoli lähes kokonaan maalattu mutta ohuet valokateparrut päätimme myös maalata. Ne näyttävät aika karuilta kaiken muun uuden maalipinnan kanssa :).

Ja, ja, ja....kyllä tuo valokate lähtee myös vaihtoon! Siihen tosin mietimme jotain "akryylipintaa" mitä mies selosti pitkään vaan meni ohi tai sitten samanmoista valokatetta jota saa olla kyllä yhtenään putsaamassa! Onko kokemuksia tai suosituksia?

Seuraavaksi jossain vaiheessa on luvassa terassin maalaus loppuun, lasien tilaus & asennus, maton asennus sekä kalustus ja sisustaminen....aah, missähän välissä?

Huomasin myös että blogini on saanut ihanasti uusia lukijoita, tervetuloa!

2 kommenttia:

Minna Siltala kirjoitti...

Samanlaista tuunausta meilläkin, viime kesänä alkanut valokatteellisen terassin rakennusprojekti jatkui tänä kesänä, ja siihen jo yksi laajennus tuli ennen kuin työt saatiin loppuun muutoinkin. Valokate tosiaan kerää ikävästi kaikki havunneulaset ja muut roskat uomiinsa, mutta mutta, eiköhän sen putsaukseen konstit löydy.

Sain muuten yhden asiakkaan tällä viikolla mietteliääksi hänen rakennusprojektinsa kanssa. Kerroin omista kokemuksista ja näki, että nyt hänellä ideat alkoi sinkoilla. Kysyipä sitten, että mikä olen koulutukseltani. Taloushallinnon koulutushan minulla, mutta lähes 10 vuotta muiden rakennusprojektien kanssa tekemisissä olleena ja itse rakentaneena on jotain tarttunut tuonne omalle kovalevylle matkan varrelta.

Rakentavaa kesää!

Terhi kirjoitti...

Hei Minna!
Meillä tämä tuunaus suuntautuu kotiin ja saunamökkiä yritetään saada vauhdilla asuttavaksi, vihdoin noin neljän vuoden jälkeen.

Ja kyllä, kaikki roska jää valokatteeseen ja meillä täällä kotona se on vielä asennettu väärin...aargh!! Reunoilla on liian vähän valumaa sadevedelle ja ruuvien kohdat on jääneet vailla silokoonia joten sadevesi tippuu "kivasti" sisälle. No, ei auta kuin vaihtaa tai korjailla.

Aina se koulutus ei kerro osaamista, hienoa! Kuulumisiin :)