maanantaina, maaliskuuta 11, 2013

New York Cheesecake - goes Marabou

Blogini ehdottomasti suosituin resepti jo vuosia on ollut New York Cheesecake, joka on kerännyt kehuja monen kokeilijan voimin. Ja mitäs sitä salaamaan, onhan se resepti törkeen hyvä!

Bongasin taannoin kaupasta, tai ei vaan lehdestä, mainoksen uudesta Philadelphiasta...Maraboun suklaalla maustettuna. Aijai-jai!
Minulle Philadelphia on se paras tuorejuusto markkinoilla ja jos siihen vielä yhdistää suosikki suklaani, Maraboun niin ei voi mennä vikaan....ja siitä se idea heti lähti.

Oli pakko kokeilla juustokakkuani suklaisena.
Parhaan juustokakkureseptini mukaan tein suklaisen juustokakun mutta käytin maustamattoman Philadelphia tuorejuuston sijaan Philadelphia Marabou-tuorejuustoa neljä (4) pakettia ohjeeseeni.
Kaikki muu siis täysin samoin ohjein.

Tai no...kiireessä en huomannut levittää pohjamurua myös reunoille vaan taputtelin vain pohjalle. Itse asiassa toimi ehkä paremmin! Reunakalvo olisi toki pitänyt olla jotta reunasta olisi tullut siisti. Suutarin lapsella ei ole kenkiä eikä reunakalvoa ollut kotona ja vaan eipä onneksi vieraita haitannut :).
Valmistin tämän suklaisen juustokakun Amerikan vieraille, kyllä! Vähän hirvitti koska hehän jos ketkään tietävät miltä hyvä juustokakku maistuu.
Luotin itseeni, kuten aina ja mikäs siinä. Kehut tuli vaikkakin iltamyöhään koristelu oli aikasta simppeli. Tuoreita mansikoita ja tomusokeria koristeeksi.

Tämä suklaajuustokakku on kyllä tosi tuhtia, huh!
Ja Maraboulla maustettu Philadelphia oli kyllä namia....vaikka suklaa ei olekaan herkkujen herkkuani niin tätä söin kyllä vähän lusikalla vähän väliä ja suoraan rasiasta. Kyllä, hih!
Ajatus onkin kokeilla jo tätä toiseen herkkuun, siitä myöhemmin jahka kokeilen.

Kotini pukeutui kevääseen ennen vieraita ja Helsingin reissulla käsiin tarttui....tai siis oli pakko ostaa...tulppaaninen tyynynpäällinen Hemtexistä. Siis ei pitänyt vaan minkäs tein?
Pellavaiset tyynynpäälliset ovat H&M:stä....ihanan ryppyiset josta aiheesta ystäväni Sanna postasi tänään.
Minusta ainakin pellavaa on lähes mahdotonta saada rypyttömäksi ja maanläheiseen materiaalin sopii rypyt!
Sain muuten anopilta joululahjaksi pellavaisen pöytäliinan sekä laudeliinan mutta ne päätyvät mökille, niistä myöhemmin.
Nämä ihanuudet kaunistavat keittiötä...on se ihanaa kun kevät puhkeaa kukkaan vaikka rakastankin pakkasta!
Sitä taitaakin olla luvassa joten onneksi tilasimme kuukausi sitten koivuhalkoa, kelpaa poltella. Oishan sitä koivuhalkoa saanut mökiltäkin mutta eipä me nyt sinne ehditty ja tarviipa sitä halkoa sinnekin kun mökki pitäisi saada asumiskuntoon heti alkukesästä. Sitä odotellen!

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Se alkuperäinen cheesecake on kyllä ihan must <3 Ystäväni tilailevat sitä aina minulta :)

Terhi kirjoitti...

Kiitos Sanna <3

Mimosa kirjoitti...

Just eilen katottiin siskon kanssa kaupasta tota suklaista tuorejuustoa ja mietittiin, että onkohan hyvää! :-D Toi kakku näyttää ainakin ihan super herkulliselta!

Ja kauniin värisiä tyynyjä, ihanan keväisiä! :-)