sunnuntaina, huhtikuuta 28, 2013

America brunssi by Alpro

Blogirinkiläisenä pääsin mukaan suunnittelemaan omanlaiseni brunssin Alpron jogurttihapatettujen tuotteiden ympärille. Täytyy jälleen tunnustaa että näistä tuotteista minulla ei ollut mielikuvaa eikä kokemusta ennen tätä. Mutta sehän tässä ihanaa jälleen onkin!

Minun ei oikeastaan tarvinnut miettiä sen kummemin brunssin teemaa koska kun valmistan oikean herkkubrunssin, päädyn aina amerikkalaisiin pannukakkuihin ja erilaisiin shakeihin eli pirtelöihin. Minä tykkään vaan niin tykkää myös perheen miehetkin, unohtamatta karvakorvaa. Prinsessa kun saa aina sen ensimmäisen  pannukakun jotta laatu tulee testattua :). 

Nämä Alpron jogurttihapatetut tuotteet olivat siis minulle uusia mutta Alpron sivuja tutkiessa totesin että jogurtit ovat samettisen pehmeitä, täyteläisiä ja niissä on aitoja marjoja sekä hedelmiä. Ja tietenkin, kaikki tuotteet ovat kasviperäisiä.
Amerikkalaiset pannukakut:
  • kaksi (2) luomu kananmunaa
  • 2 dl Alpro Mild & Creamy maustamatonta jogurttia
  • 2 dl Alpro luomusoijajuoma
  • 1/5 dl sulaa voita
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon kananmunat, Alpro Mild & Creamy maustamaton jogurtti, Alpro luomusoijajuoma sekä sula voi.
Vatkaa voimakkaasti paksuksi taikinaksi.

Paista lettupannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeaksi.

Tarjoiluun:
  • tuoreita mansikoita
  • banaania
  • Alpro Airy & Creamy 
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • vaahterasiirappia
Vaahdota Alpro Airy & Creamy ja mausta vaniljasokerilla.

Tarjoile amerikkalaiset pannukakut heti paiston jälkeen lämpöisinä.
Ihana keko juuri paistettuja pannukakkuja on niin syntisen hyvää! Ja ainakin meillä kilpaillaan siitä viimeisestä pannukakusta :).
Olen kyllä kovasti tykästynyt tuohon Alpron Airy & Creamy vaahtoon, se on niin silkkisen pehmeää ja toimi loistavasti lämpöisten pannareiden kanssa.

Viime viikolla Meanwhile in Longfield blogissa herkuteltiin brunssilla mm. jogurttisämpylöillä ja kun maustamatonta soijajogurttia jäi, aion testata kyllä näitä sämpylöitä. Sen verran herkullisilta näyttävät!
Back to my brunssi. Minä juon lähes joka aamu jonkinlaisen proteiinishaken, niin myös nyt.
Annoksesta tulee yksi iso shake tai pari pienempää.

Banaani-mansikkaproteiinishake:
  •  3 dl jäisiä mansikoita
  • 1/2 banaani
  • purkki Alpro Mansikka-banaani jogurttia
  • noin 3-4 dl Alpro luomusoijajuomaa
  • 1 mittakuppi (noin 0,5 dl) banaanin makuista proteiinijauhetta
Laita kaikki ainekset mixeriin ja sekoita täydellä teholla muutama minuutti. Mikäli shake jää liian paksuksi, lisää Alpro luomusoijajuomaa.

NAMI! Banaani-mansikkashakesta tuli todella hyvä. En itse asiassa huomannut mitään eroa meidän normaaliin shakeen jonka teemme yleensä maitoon ja lisäämme vielä vähän vaniljajädeä.
Huh-huh...nämä amerikkalaiset pannukakut ovat kyllä tuhteja mutta niinhän brunssiruoan pitää ollakin.
Massun pitää tulla täyteen ja sillä pitää jaksaa päivä ja tällä setillä kyllä jaksaa!

Suosittelen kyllä rohkeasti kokeilemaan erilaisia jogurttihapatettuja tuotteita, meillä kohtuu ronkeli pikkumies ei huomannut että amerikkalaiset pannukakut olivatkin eri tuotteilla tehty kuin aiemmin. Se on aika kova juttu!

Ensi viikolla, juuri Äitienpäivän kynnyksellä Lauran tähdessä katetaan brunssi samassa hengessä. Mielenkiinnolla odotellen!
Yhteistyössä Alpro

3 kommenttia:

Huli/Meanwhile in Longfield.. kirjoitti...

Nam! :P Ihania herkkuja olet väsännyt! Meillä on kulunut tota Alpron kermaa jo aika monta purkkia.. Eilen viimeeksi dippailtiin siihen kaverin kanssa hedelmiä. Oli hyvää, kunhan vaan muistaa maustaa kerman vaniljasokerilla.

Ja syötiin me sitä muuten myös Alpron suklaavanukkaan kanssa, sopi oikein mainiosti. :)

Sanna kirjoitti...

Nyt, kun innostuin testaamaan ohjeitasi - niin testasinpa nämäkin :) Pirtelö oli ihanaa - tein sen ilman proteiinijauhetta...

Terhi kirjoitti...

Sanna, toimii taatusti hyvin myös ilman protskulisiä. Meillä sattuu olemaan iso pönttö joten joka aamu banskuprotskulisä tuunataan pirtelöksi vielä jonkin aikaa :)