sunnuntaina, toukokuuta 05, 2013

Ensimmäinen mansikkakku

Olin töissä perjantai-illan sekä lauantain ja olihan kyllä ihanaa olla pitkästä aikaa myymälässä töissä! Toisaalta lauantaivuoron jälkeen en jaksanut kokkailla enää sen kummempaa kotona, perheen miesten iloksi tein pizzaa. Joo, onhan se omatekoinen jees mutta miehet vaan tykkää minun pizzasta enemmän kuin mistään muusta. 

No. Nyt sunnuntaiksi halusin sitten jotain ihanaa...pyöräilylenkin päätteeksi hellyin pikkumiehen aneluun makaroonilaatikolle. Onhan se hyvää ja menossa juuri uuniin.

Jälkkäristä en antanut periksi, en. Ystäväni postauksen innoittaman päätin tehdä mansikkakakkua. Sitä kesän ensimmäistä vaikkakaan suomalaisia mansikoita ei ollut vielä saatavilla.

Paistoin kakkupohjan pellillä:
  • 4 kananmunaa juomalasiin rikottuna
  • sama määrä sokeria
  • sama määrä vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat & sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot & leivinjauhe siivilöimällä. Sekoita varovasti massa, levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista noin 185 asteessa kunnes pinta saa väriä.
Näin paistat kakkupohja supernopsaan esim. mökillä tai jos vieraat soittavat että ollaan teillä "noin puolen tunnin sisään"...huh, ja taatusti maistuu!

Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa neljään osaan.
Kasaa kakku, kostuta vaniljamaidolla ja lapa väleihin vaniljasokerilla maustettua vispikermaa ja viipaloi joukkoon mansikoita.

Niin ihanan simppeliä! Ja tosiaan mökkiolosuhteissa paistat pohjan nopsaan tai jos mökilläsi ei ole uunia niin voit paistaa pohjan valmiiksi ja kasata mökillä. Olen testannut ja toimii loistavasti :). Niin ja hei, nythän on muutenkin trendikästä kasata täytekakku ilman sen kummempia reunojen tasoituksia.

Vapun alla pääsin vihdoin remppaamaan terassiamme, maalasin yhden seinän ja pesin ikkunatasot. Pakko oli myös laittaa jo yrttejä kasvamaan! Siis sen yhden vielä :)
Uudella divaanisohvalla sain nauttia auringosta....
...ja neljän hengen pöytä on juurikin hyvä. Harvoin meillä kuitenkaan käy niin paljon vieraita että isompaa olisi tarvinnut. Pöydän voi vetää terassin seinästä ulos ja näin saa päätyihin vielä lisäpaikat. Näppärää!
Terasille laitamme vielä maton & listat, lasit tulevat myös jossain vaiheessa :).
Ja vihdoin lumet ovat sulaneet jo kokonaan ja kevään kukkaloistoa pukkaa maasta. Istuttamistamme tulppaaneista osan ovat myyrät tai jotkut muut herkkusuut syöneet osansa mutta maasta nousee kaunokaisia....mm. anopin istuttama sinivuokko. Niin kaunis!
En olisi itse asiassa koskaan kuvitellutkaan että minua kiinnostaisi puutarha taikka sen hoito...ja nyt, sormia kihelmöi. Saapa nähä mitä vielä istutan pihalle saatikka miten piha muuttuu! 

Nyt kuitenkin sen mansikkakakun ääreen! Ihanaa sunnuntai-iltaa :)

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kyllä tuo ensimmäinen mansikkakakku vaan hyvältä maistui, eikös? Kiva on nyt tuo teidän terassi. Kohta päästään sitä oikein testaamaankin ;)

Unknown kirjoitti...

Tule pian kesä ja mansikat!! Se tietää pelkkää herkuttelua :) Mukana uutena lukijana ja mainostan oman blogini arvontaa :) http://bikkenpilttuu.blogspot.fi/