sunnuntaina, elokuuta 25, 2013

Pulla tikussa

Viikonloppu vierähti jälleen mökillä ja saatiin kyllä nauttia upeasta ilmasta! Vesi oli viilentynyt 18,5 asteeseen vaan kyllähän siinä ui kun saunaan pääsi lämmittelemään :).

Sisko ja sen mies tulivat pohjosesta katsastamaan mökkiä & tiluksia monen monen vuoden jälkeen ja minähän tietenkin suunnittelin hillittömät sapuskaöverit, kuten aina :). Ja tapani mukaan, kaikkea ei ehitty tekemään saatikka syömään kun aika kului kuin siivillä.

Tikkupullaa tai pullaa tikussa oli ihan pakko tehdä päiväkahveille. Luottoreseptilläni tekaisin taikinan ja tämähän on siitä helppoa että taikinan voi tehdä jo vaikka aamusta ja paistella sitten päivällä. Taikina kuitenkin turpoaa joten jos teet taikinan aamulla niin jaa kahteen pursotuspussiin.
BTW, tuon mökin pirttipöydän huusin Huuto.netistä 50 € ihan tästä lähikorttelista mutta se saa ensi kesänä hionnan ja valkoisen kuultomaalin pintaansa.
Se siskon mies vuolsi kepeistä meille paistotikut...
...ja pullan paiston lomassa nokipannukahvit tulille...
...ja aijai-jai. Kyllä pulla tikussa on vaan hyvvää. Suurin osa söi Auran & vaahterasiirapin kanssa ja se liitto on kyllä lyömätön. Pikkumies popsi semmoisenaan ja mies päätti lorauttaa Tannisen Chilinen savustettua valkosipulihilloketta tikkupullan sisään. Toimi!
Päivän aikana lähdimme sen siskon miehen kanssa sienimettään, mies jäi nakuttamaan huopaa huussin kattoon.
Aika vaatimaton meidän saalis oli mutta pari upeaa herkkutattia löytyi,
ja vihdoin kaikkien näiden vuosien jälkeen niitä kanttarelleja! Okei, kaksi mutta tästä se lähtee!
Koreihin päätyi myös kangastatteja sekä koivunkantosieniä. Ja hyvää soossia illan grillikemuihin niistä saatiin. Taisipa loppusoossi löytyä aamupalalla miesten sämpylöiden välistä :).
Kyllä ne kesäillat on nyt mökillä vietetty. Pikkumiehen säbätreenit ja -pelit vievät mukanaan seuraavan kuukauden joten saapa nähdä milloin päästään vielä mökkeilemään.
Sienimettäily päätyi oman tontin yläosaan, sinne minne se huvila joskus nousee. Unelmiahan pitää olla, eikös?

Ei kommentteja: