torstaina, elokuuta 29, 2013

Sitruunapasta with a kick!

On kyllä ihanaa kun arki on koittanut vaikkakin edelleen on tekemistä vääntäytyä kasiksi töihin. Kyllä minä herään seiskalta vaan kun olis niin ihanaa jäädä sänkyyn makoilemaan...

Meillä arki tietää pikkumiehen treeni-iltoja jonne pyritään kuskaamaan tasapuolisesti. Silloin toinen saa aina "oman illan". Mulle se sattui tänään.

Tuon arjen päättymisen huomaa muuten siinäkin että kauppojen hyllyillä on tuoreita aikakausilehtiä. Lehtitalothan ovat heinä-elokuun kiinni, riippuen talosta, eikä tarjontaa lehtihyllyillä oikein ole. No, tänään oli. Mukaan tarttui ruokalehdet ja muutama naistenlehti.

Oikein odotin että miehet lähtivät kapsäkkeineen ovesta ulos ja huoh. Ihana hiljaisuus! 
Älä ymmärrä nyt väärin, rakastan heitä molempia mutta joskus oma aika on kultaakin arvokkaampaa ja on aikaa vaikkapa näin bloggailla ihan rauhassa. Niin ja kyllä, meillä on vain yksi lapsi :).

Lasiin kylmää chardonnaytä ja uppoudun ensimmäiseen ruokalehteen.

Menee ehkä viisi minuuttia kun nälkä alkaa kurnimaan. Siinä käy aina niin. Ei näitä lehtiä voi eikä kannata edes aloittaa lukemaan vähänkään nälkäisenä. Ja nyt en edes mainitse ruokaohjelmia.

Ei muuta kuin kurkkaus kuiva-ainekaappiin ja jääkaappiin. Vartissa syntyy sitruunapasta jonka päätän terästää tuoreella chilillä ja tämä annos on yhdelle nälkäiselle. Olkaapa hyvä!

Sitruunapasta with a kick!

  • pastaa mitä sattuu löytymään pari kolme kourallista
  • Valion  15% ruokakermaa 2-3 dl
  • 1/2 sitruunan mehu
  • valkosipulin kynsi
  • 1/3 tuoretta chiliä
  • parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria
Laita pasta keittymään suolattuun veteen. Keitä reippaasti al denteksi.
Valuta ja kaada takaisin kattilaan. Kaada perään ruokakermaa, lisää sitruunan mehu, puristettu valkosipulin kynsi sekä chili.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna poreilla miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia tai kunnes kerma on keittynyt kasaan.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Raasta joukkoon vielä parmesaania ja sekoita. Kaada kulhoon ja raasta päälle vielä vähän parmesaania.

Nauti heti, kylmän chardonnayn kera.

Yksinkertaista. Helppoa. Ja tajuttoman hyvää.

Ps. Keittiöni on nyt myös Instagramissa, Terhinkeittiossa. Alahan seurata :)

1 kommentti:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Minäkin yritin eilen aloittaa lukemaan tuota Glorian ruoka ja viini-lehteä. Ehdin jonnekin sivulle 2, kun piti lähteä vaipanvaihtoon ja siitä muuhun tohinaan. Ehkä sitten tänään... viikonlopun kunniaksi !