maanantaina, kesäkuuta 23, 2014

Grillipizzaa - kesän hitti!

Mietin pitkään erilaisia ruokia juhannuksen herkuiksi ja olinkin päättänyt jo kokeilla grillipizzaa kunnes bongasin ohjeita jos vaikka kuinka monesta grilli-extrasta, -lehdykästä jne. Eli selkeesti taas aallon harjalla!

Tein taikinan oman luottoreseptini voimin tosin korvasin osan vehnäjauhoista durum-jauhoilla.

Pizzataikina grilliin:
  • 4 dl vettä
  • 2/3 pakettia tuoretta hiivaa
  • 2 rkl suolaa
  • 6-7 lorausta rypsiöljyä eli noin 6 rkl
  • 1 rkl sokeria
  •  2 dl durumjauhoja
  • vehnäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää joukkoon suola, öljy ja sokeri.
Lisää joukkoon pari desiä durumjauhoja. Sekoita.
Lisää joukkoon vehnäjauhoja koko ajan sekoittaen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja taikina on edelleen notkean pehmeää.

Anna kohota liinan alla kunnes taikina on tuplaantunut, noin tunti.

Minä rakastan käyttää mökillä Sagan kokkausarkkeja. Ihan superkäteviä!
Kaulitsin pizzapohjat kokkausarkeilla vähän vehnäjauhoja apuna käyttäen.
Ja täytteeksi grillipizzoihin valikoitui milanon salamia, paistettua jauhelihaa, mozzarellaraastetta, Aura-juustoa, tuoretta mozzarellaa, tomaattia sekä soosseja.
Ja aina, se tomaattisoossi ensin, siihen päälle juustoraaste ja sitten ne täytteet!
Grillipizzoissa kannattaa paistaa ensin yksi puoli, sen jälkeen syrjään, kääntö & täyttö ja paisto. Näin ei pala pohja.
Aijai!
Muista myös että elä nyt ihmeessä laita liikaa täytteitä kun ei vaan se pizza ehdi kypsyä ja pohja palaa.
Vaan tulipa meiän perheen suosikki! Eipä paisteta pizza enää uunissa mökillä ainakaan.
Kyllä, keittiöni suosittelee!


Ei kommentteja: