perjantaina, elokuuta 22, 2014

Herkkujen Suomi - lähiruokaa!

Herkkujen Suomi, lähiruokatapahtumaa vietetään Helsingissä Rautatientorilla jo neljättä kertaa. Tapahtuman järjestävät MTK, SLC, Ruoka-Suomi-verkosto, Aitoja Makuja II -hanke, Pienpanimoliitto ja Lammin Sahti.
Sain kutsun mediakierrokselle MTK:n ruokakulttuuriasiamieheltä, tuttavaltani Anni-Mari Syväniemeltä, Annikselta :)
Ja mikäs olisikaan ihanampaa viettää perjantaita kun maistella suomalaisia herkkuja ja kuulla muiden yrittäjien tarinoita.

Lähiruoka on paikallisruokaa, niin minä sen miellän. Siinä lähellä tuotettua lihaa, viljaa, kananmunia jne. Ja itse suosin kyllä mahdollisuuksien mukaan koska lähiruoka tuo työllisyyttä ja edistää ruokakulttuuria.

Tapahtuma kestää aina lauantaille saakka ja kyljessä on myös Syystober-olutteltta josta löytyy mm. tuttaviemme panimon olutta
Jos et ole käynyt niin suuntaisin kyllä huomenna tuonne maistelemaan ja ostamaan kohtuuhintaisia annoksia sekä oluita.

Meidän mediakierros ja makumatka alkoi Kaakkois-Suomesta ja maistelimme ihanan krispiä leipää  leikkeleellä ja superhyvää juustoa hyytelöllä.
Jatkoimme kohti Etelä-Pohjanmaata ja Pirjon Pakaria jossa yrittäjä kertoi meille leipomon tarinaa. Saimme valintamme mukaan leipää taikka korppuja mukaan, minä valitsin Häjypojan. Täysjyväleivän.
Aivan ihanaa tuorejuustoa löytyi Sillankorvan Yrttijuustolta. Aitoja makuja, mm. valkosipuli vei kyllä kielen mennessään ja vähän jäi harmittamaan etten ostanut itselle!
Yksi ehkä jännimmistä herkuista oli ruusun terälehtihillo. Annis kehui tämän maasta taivaisiin ja en ensin uskonut mutta maistelun jälkeen oli pakko tunnustaa että herkkua oli. Saimme mukaan viemisiksi purkit. Ja minuahan jäi kiehtomaan vinkki sekoittaa hillonokare kuohuviiniin!
Mediakierroksen päätteeksi saimme valita Bryggerin kojusta katuruokaa sekä olutta.
Minä päädyin bbq-burgeriin ja vaikka en olutta juokaan niin nyt oli sopiva hetki maistaa heidän uutta savuolutta.
Burgeri oli erittäin maukas ja yllätyksekseni olut kylmää joten hyvinhän se upposi burgerin kyytipojaksi.

Ihanan aurinkoinen päivä suosi meitä ja mediakierros oli kyllä kiva perjantaipäivän piristys. Jatkoin vielä matkaani testaamaan Stockan ruokarekkoja. Siitä myöhemmin :)
Ja jos olet Helsingissä huomenna niin suuntaa ihmeessä Rautatieaseman kupeeseen herkuttelemaan!

Ei kommentteja: