tiistaina, marraskuuta 11, 2014

Perunamuusirieskat valkosipulitwistillä

Oiskos taas pottumuusirieskan aika mutta erilaisella twistillä :)
Teen yleensä aina tosiaan tarkoituksella liikaa perunamuusia jotta seuraavana päivänä saa leipasta lämpimäiseksi rieskoja. Niin nytkin.

Vaikka sainkin kunnian päästä testaamaan Valion testiryhmään maustettuja voita en voi enempää kehua näitä tuotteita ihan sydämestä. Olisin kyllä taatusti jäänyt näihin koukkuun muutenkin, eipä siinä :D
Perunamuusirieskat valkosipulitwistillä:

  • valmista perunamuusia noin kolme kauhallista
  • 50 g Valion valkosipulivoita
  • 2 kananmunaa
  • noin 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Lämmitä hetki perunamuusia kattilassa jotta saat voin sekoittumaan ja sulamaan joukkoon.

Anna jäähtyä ja lisää joukkoon kananmunat sekä keskenään sekoitetut jauhot. Lisää jauhojen määrää jos muusisi on kovin löysää.
Tässä vaiheessa en nyt lisännyt taikinaan suolaa lainkaan koska käytän sitä muussissa ja voissakin sitä on mukavasti. Jos toki tykkäät suolaisemmasta niin lisää makusi mukaan.

Ja taikinaa pitää tietenkin maistella jotta se on ihanan perunaista ja sopivan suolaista!

Taputtele uunipellille ohuita rieskoja jauhoja apuna käyttäen.
Pistele haarukalla pinta ja paista kiertoilmauunissa noin 220 asteessa kauniin ruskeaksi.
Aijai! Valkosipuli oli kyllä juurikin niin ihana twist tässä klassikkoherkussa kuten ajattelinkin.

Perusjutut on kyllä niitä parhaita ja kylläpä taas maistui koko perheelle lämpimäiset. Kokeiles sinäkin!


Sponssi. Valkosipulivoi on saatu Valiolta tuotenäytteenä.

Ei kommentteja: