torstaina, maaliskuuta 19, 2015

Osakilpailuvoittojuhlat - Tämä toimii! -teknologiakilpailu

Pikkumiehen luokka osallistui Tämä toimii! -teknologiakilpailuun jonka tänä vuonna järjestää Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopiston LUMATE -keskus. Kilpailu on suunnattu 4.-6.- luokkalaisille ja ideana on kehittää liikkuva ja leikittävä lelu. Lelulle tulee tehdä myös mainos ja prosessin eri vaiheista tulee pitää päiväkirjaa.
Prosessi toteutetaan neljän hengen ryhmissä (kaksi poikaa ja kaksi tyttöä) eri oppituntien aikana. Ja ajatuksena on hyödyntää oppeja monesta eri aineesta.

Pikkumiehen tiimi ideoi koripallopelin, nimeltään Random Arcade Pelimasiina Pallonheitto Boxi. Harmi kun minulla ei ole kuvaa tästä!

Ja niinhän siinä kävi että pikkumiehen tiimi voitti oman koulun kisat ja pääsivät Espooseen kisaamaan Uudenmaan aluevoitosta.
Sinne he lähtivät ja pakko myöntää että yli 40:n joukkueen keksinnöistä en olisi heti uskonut pikkumiehen tiimin voittoon. Siis upea keksintö ja idea mutta silti.
Seurasin livenä tapahtumaa netin välitykseltä (siis mihin tämä koulunkäynti onkaan mennyt!) ja olihan ihanaa nähdä haastattelut tekijöiltä.
Ovi kävi ja pikkumies kapsahti kaulaani. Voitto!

Nyt matka siintää toukokuussa Tampereelle valtakunnalliseen kilpailuun. WAUDE!

Ja kun pikkumies tuli kotiin niin ilmoitti samantien että heillä on nyt sitten voittobileet meillä alakerran leffahuoneessa. Yksi tuo limut, yksi sipsit, yksi suklaat ja pikkumies namit. Äiti. "Teetkö voittokakun"?

Ja äiti, kakkutarvikekauppiashan tekee….mitkä paineet kun empä kakkuja ole tehnyt enää oikein vuosiin kun aika kotona & töissä menee muuhun ja meillä on upeita kakkuilijoita henkilökunnassa.
Mutta minähän päätin jälleen yrittää.
Ja mistäpä muualta kuin työmaalta tarvikkeet. Paitsi ihana alumiininen kakkuvuoka josta en luovu :)

Päätin tehdä mansikkaisen kakun johon halusin sisälle mansikkahyydekejauheen sekä tuoretta mansikkaa.
Hyydykejauheet ovat kyllä aivan upea täyte kakkuihin! Aluksi epäilin, kyllä. Minä. Että maku on teollinen mutta nyt käsi sydämellä voin vannoa että maku on ihanan raikas.
Osassa makuja on seassa ihan hedelmää taikka marjaa.

Hyydykejauhe sekoitetaan veteen ja sen jälkeen vispattuun vispikermaan. Mukana oleva liivate hyydyttää massan.
Minä laitoin vuoan pohjalle (vuoraa kelmulla ja ihan suotta peset kakkuvuokaa paiston jälkeen) kakkupohjan jonka kostutin Spritella. Päälle viipaloituja mansikoita.
Lapa päälle hyydykekermaa puolet. Lisää kerros, kostuta, mansikoita ja loput hyydykekermasta. Kansikerros päälle ja vielä kostutus.
Kelmua päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.

Pikkumies halusi kakun päälle sokerimassaa joten ei muuta kuin kaulimaan! Minun kuuden munan kakkupohjaan otin kilon sokerimassaa.
 
Kaulitsin ison pyöreän levyn sokerimassaa ja päällystin kakun vaahdoteltulla vispikermalla kevyesti.
Ja tässäpä se taas kostautui…sokerimassan olisi pitänyt ehkäpä olla vieläkin paksumpi koska reunoilta kerrokset kuulsivat läpi. Ja tätä aina neuvon!
Mutta vieraat olivat tyytyväisiä ja varsinkin #teamPahvit! Okei, mun kakkukoriste ei nyt mennyt putkeen mutta yritystä oli. Vapaalla kädellä kun muotoilin.
Kattauksessa suosin niin astioita kuin ihania keväisiä Meri Merin kuoseja, kertakäyttöä mutta niin kaunista!

Huh, olipahan kakkuprojekti jälleen. Kesällä sitten seuraavaksi :D

Ei kommentteja: