maanantaina, maaliskuuta 30, 2015

Valkosipuliperunat

Minä rakastan valkosipuliperunoita. Kermaisia ja niitäkin erilaisin maustein mutta myös "kirkkaita" eli vain öljyssä paahdettuja.
Pääsiäisenä en voisi kuvitellakaan lampaan taikka pihvin seuraksi muita kuin valkosipulipottuja. Meillä mies tykkää enemmän näistä "ilman kermaa" potuista ja onhan ne hyviä. Olkaapas hyvä!
VALKOSIPULIPERUNAT:

  • 4-5 rosamunda perunaa
  • 1/2 keltasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/3 punaista mietoa chilipalkoa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Kuori potut ja viipaloi erittäin ohuiksi siivuiksi.
Pilko keltasipuli sekä punainen chili. Kuori valkosipuli ja puserra se valkosipulipusertimella.

Kuumenna öljy ja freesaa sipulit & chili. Lisää joukkoon perunasiivut ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää öljyä tarvittaessa etteivät perunat kuivu.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile heti lampaan tai hyvän pihvin lisäkkeenä. Niin ja tämä annos kahdelle!

Ja hei, nämä maistuvat ihanilta lihapullien kera! Nami :)

3 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Nyt on kyllä sen verran herkullisen näköinen ohje, että pakko laittaa jemmaan!☺

Nanna kirjoitti...

Pannulla paistetut on hyviä!

Terhi kirjoitti...

Eija, kiitos. Nämä potut on kyllä meillä suosikkeja eikä sitä kermaa aina tarvii lotrata vaikka kermallakin tulee ihania.
Nanna, no niimpä! Sinullakin oli ihanan resepti :) Ja loppupeleissä pannulla tulee valmiiksi supernopsaan, minusta uunissa menee kauemmin.