perjantaina, elokuuta 19, 2016

Täydellinen kuohuviini-mansikkakakku

Onhan tässä kesän aikana tullut leivottuakin vaikka reissun päällä on tullut paljon oltua. Tänä vuonna halusin tehdä äitienpäiväkakun itse ja halusin jotakin tyylikkään raikasta. Muistinkin nähneeni jo "edesmenneen" Eleanora von Smöörin kuohuviinillä aateloidun mansikkakakun ja siitä se lähti.

En halunnut tehdä kuitenkaan rapeaa pohjaa vaan pehmeän sokerikakkupohjan.
Ohjeen tähän superihanaan kakkuun löydät täältä.
Sokerikakkupohjan tein lasimitoin ja käytin 2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja. Kananmunia käytin kolme, pienen kakun kun halusimme.

Minä laitoin vielä kiilten alle viipaloituja mansikoita ja päälle kunnon läjän :). Pistaasit jätin pois.
Kyllä oli aivan superhyvää kakkua eikä tätä jäänyt juuri ollenkaan!

Ihanaa kun illat jo viilenee ja voi fiilistellä terassilla tunnelmavaloissa.

3 kommenttia:

Heidi Kjellman kirjoitti...

Namnam! Ihana kaakku, maistuisi kyllä.

-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

Terhi kirjoitti...

Kiitos Heidi, tämä oli kyllä superhyvää! Ei muuta kuin leipomaan :)

Tiina Garvey - Fanni ja Kaneli kirjoitti...

Ihanan näköinen kakku! Kaikki maut kuulostavat olevan kyllä kohdillaan :)