perjantaina, kesäkuuta 06, 2014

Barut Kemer Resort vol.3, aamupala & lounas

Aamupala oli katettu hotellissa klo 7-10 ja myöhäisaamiainen klo 10-11. No, me oltiin kyllä ihan tuohon normiaikaan aina syömässä.
Pöydän sai valita ulkoa tai sisältä, valkoinen kaitaliina oli aina pöydässä.

Kahvi ja vesi tilattiin pöytään mutta esim. tuorepuristetut mehut haettiin aamupalabuffasta. Ja jos illallisbuffa oli laaja niin kyllä oli aamupalabuffakin.

Minä päädyin lähes joka aamu hakemaan kokin kokkaaman omeletin tomaatti-juusto-sipuli täytteellä. Lisäksi olisi saanut paprikaa, tuoreita herkkusieniä ja kinkkusiivuja.
Aamupalabuffassa oli leipiä, salaatteja, leikkeleitä, juustoja, tuoreita vihanneksia, erilaisia kananmunaruokia (omeletteja, keitettyjä kananmunia ja paistettuja), paistettuja kasviksia, paistettuja makkaroita & pekonia, muroja, jogurtteja ja hedelmiä. Niin ja upea hunajakenno!
 
Aamuisin oli niin nälkä että muistin napata vain muutaman kuvan.

Aamupalalta suuntasimme aina altaille ja puolen päivän aikaan iski jo nälkä. Tarjolla oli pikaravintoloista mm. pizzaa, pita-leipää (erilaista kuin mitä me ymmärrämme) ja gözmele-leipää (ohut leipä johon saa täytteitä mm. jauhelihaa, juustoa jne. ja paistetaan väärinpäin olevalla muurikalla). Jonain päivinä oli myös hodareita.

Mm. gözmeleä haimme aina altaille ennen "normilounasta" ihan vaan huikopalaksi.
Pitaleipä oli vähän erilaista vaan aah, niin hyvää!
About kahden-kolmen aikaan siirryimme altailta a la carte lounaalle, välillä käytiin kyllä buffalounaallakin.
Aloitettiin lounas aina jälleen upeasta salaattipöydästä.
Tämä lounasravintola oli kyllä aika lailla lapsille suunnattu mutta maistui kyllä meillekin. Turkkilaisuus kaukana :)
Ranuja, hamppareita, paikallisia lihapullia, kanawrappeja, kana döneriä (kanakebab ja ranut), spaghetti bolognesea jne.
Mutta myös joka päivä vaihtuva kala kasviksilla.
Ja lounaan päätteeksi maistui drinkki allasbaarissa....ja kyllä, lapsille tuli myös tuo babe-coctailtikku :)
En muistanut kuvata läheskään kaikkia lounasruokia mitä syötiin saatikka lettuja päivän aikaan. Mutta eikös se kerro että loma oli hyvä kun ei ruokabloggaajakaan aina muistanut kuvata :)

Seuraavaksi postausta a la carte ravintoloista ja buffasta, sitten retkistä ja sen jälkeen taas normiarkeen!
Tykkäätkö muuten lukea näitä matkapostauksia?

Ja enemmän kuvia löytyy muuten aina Instasta @terhinkeittiossa
Tulepa seuraamaan ja kommentoimaan!

Barut Kemer Resort vol.2

Käytin siis jonkin aikaa vertaillessa eri hotelleita ja kohteita, Barut Kemer vei voiton. 
Muutama fiiliskuva ennen ravintolapostauksia :)
Entertainment team keräsi porukkaa ympäri hotellia eri aktiviteetteihin.
Laituriterassi oli rakennettu meren päälle. Kävimme muutaman kerran mutta enimmäkseen viihdyttiin kyllä altailla.
Ranta oli tosiaan pikkukiveä mutta muttamana iltana aallot oli niin kovia että kivet löytyivät rannan yläpäästä ja ranta oli puhdasta hiekkaa.

Iltaesitykseen menossa :)
Ja ne oli kyllä upeita! Miehet kävi katsomassa useammin kuin minä, minä simahdin aina ennen kymppiä :)
Allasbaarista sai tilata juomaa ja ne tuotiin aina pöytiin.
Vesiaktiviteettaja....mikä ihme tuo on?
Ja entertainment team vauhdissa, pikkumies allasdiscossa :) Ja joka päivä!
Vesiliukumäkiä oli kolme, joten toive tuli että ensi kerralla saisi olla enemmän....saapa nähdä!
Aivan upea loma, voin ehdottomasti suositella hotellia!
Seuraavaksi sitten paneudun hotellin ruokapuoleen...ehkäpä jo huomenna :)

maanantaina, kesäkuuta 02, 2014

Chilinen soijapyttipannu

Soyappétit haastoi meitä ruokablogaajia kehittelemään arkiherkun soijatuotteista.

Minulle tuli heti mieleen perinteinen pyttipannu joka on minun arkiruokaherkkuni. Pyttärin teen aina makkarasta joten nyt olikin oiva hetki kokeilla soijatuotteita. Minä valikoin soijasuikaleet vaikka ihan yhtä hyvin tähän käy myös soijapyörykät.
Tästä annoksesta valmistat yhden pyttärin joten tätä on helppo monistaa syöjien määrän mukaan.

Chilinen soijapyttipannu:
  • 1 kiinteä maltoinen peruna
  • kourallinen Soyappétit soijasuikaleita
  • kasvislientä
  • 1/2 kevätsipuli
  • 1/2 punainen chili
  • myllysuolaa
  • mustapippuria
  • ruohosipulia
  • paistoon voita & rypsiöljyä
  • kananmuna

Laita soijasuikaleet pehmenemään kasvisliemeen. Itse käytin arkena ihan kasvisfondia ja vettä.

Kuutioi pesty peruna kuorineen.
Meillä pikkumies vaatii että perunoissa on kuoret mukana koska "siellähän ne vitamiinit äiti on!". Aivan :).
Viipaloi myös kevätsipuli ja punainen chili.

Laita pannulle voita & rypsiöljyä. Paista perunoita noin 10 minuuttia ja lisää soijasuikaleet, kevätsipuli ja punainen chili.
Anna kypsyä miedolla lämmöllä. Mausta myllysuolalla ja mustapippurilla.

Paista toisella pannulla kananmuna, jätä keltuainen vähän löysäksi.
Kasaa annos ja ripottele päälle vielä viipaloitua ruohosipulia.

Siis niin namia että! Ja helppoa. Syntyy nopsaan arki-iltana ja maistui koko perheelle.
Kokeileppas!
Yhteistyössä Blogirinki ja Soyappétit.

sunnuntai, kesäkuuta 01, 2014

Barut Kemer Resort vol.1

Mies on aina halunnut nähdä Turkin. Jostain syystä minulla taas ei ole ollut hirveitä intohimoja maata kohtaa enkä edes tiedä miksi. Ehkä ennakkoasenne vahvaa muslimikulttuuria kohtaan sekä tiukkaa tinkaamista ostosten yhteydessä on saanut minut takajaloille maata kohtaan.

Noh, päätin antaa Turkille mahdollisuuden näyttää että olen väärässä.

Valmismatkoilla meidän perhe on käynyt...tai no ei siis perhe vaan minä ja mies Azoreilla joku kymmenen vuotta sitten. Omatoimiset matkat ovat olleet ne meidän juttu. 
Matkamessujen aikaan päädyimme kuitenkin siihen että tänä kesänä me lähdetään "turistilomalle". Vaihtoehtoisina matkatoimistoina oli Nazar ja Finnmatkat.
Koskapa yrityksistäni huolimatta en saanut aktivoitua Nazarin uutiskirjeen kautta alennusta, valikoitui Finnmatkat meidän loman järjestäjäksi.

Googletin pitkään kohteita. Ja loppupeleissä päivähän siinä meni lukiessa lukija-arvioita, Tripadvosirista kokemuksia ja miettien. Kolme finalistia: Belek, Kemer ja Side.

Kemer vei voiton! Ja kohteeksi valikoitui Finnmatkojen Luxus-luokituksen saanut Kemer Resort (Barut Kemer). Tripadvisorin arvostelijoiden mukaan kohde olisi helmi! Ei juuri yhtään negatiivista kommenttia kuten niin monesta muusta hotellista luin. Vähän kyllä jäi mietityttämään silloin varaushetkellä että voiko kehujen mukaista paratiisia olla ja että petyn varmasti johonkin.

No miksi sitten päädyin tähän hotelliin?
Ensinnäkin, halusimme loman pikkumiehen ehdoilla mutta myös niin että me aikuiset saamme rentoutua. Eli ei mitään vesipuistohotellia jossa "saa" kuunnella lapsosten ilakointia aamusta iltaan. Halusimme myös hotellin missä rentoutua, syödä hyvin (siis syödä hyvin!), olla meren rannalla, nauttia altaista ja jossa olisi aktiviteetteja pikkumiehelle.

Kemer resortissa tarjolla oli Finnmatkojen mukaan tätä kaikkea ja neljä a la carte ravintolaa joissa kaikissa saisi käydä syömässä niin usein kun haluaa, ennakkovarausta vastaan. Vähän tätä mietin että tosiaanko, koska lähes kaikissa muissa all inclusive-hotelleissa saisi käydä vain kerran loman aikana.
Laitoin sähköpostia Finnmatkoille ja vastauksen sain kyllä kuukausien päästä uudelleen kysymällä mutta kyllä...eli sinne!

Ja vihdoin se matka-aamu koitti. Heh, herätys klo 3.00 mutta onneksi lennolla sai nukkua. Olin miettinyt että otammeko ateriat lennolle mutta kyllä kannatti. Ajomatka Antalyasta Kemeriin kestää noin tunnin joten nälkä olisi tullut. Tällä kertaa lentoruoka oli myös ihan jees. 

Ja aah, mikä hotelli! Vartioitu alue, noin 10 minuuttia Kemerin pienestä keskustasta upeiden Taurusvuorten ja meren välissä. Näkymät ovat kyllä huikeita!
Emme halunneet maksaa merinäköalasta koska huoneessa ei juurikaan aikaa vietetä. Näkymämme parvekkeelta on viereiseen hotelliin mutta nyt kolmen päivän jälkeen eipä olla parvekkeella oltu kertaakaan. Päivät ja illat kuluvat altailla, allasbaarissa, ravintoloissa tai muissa riennoissa. Joten hyvä näin.
Meidät toivotettiin tervetulleiksi ja laukkupoika toi laukkumme huoneeseen.
Huoneemme on erittäin siisti, toisessa kerroksessa ja huone siivotaan päivittäin. Minibaari (paikallinen olut, vesi ja limsat) kuuluvat hintaan ja se täytetään päivittäin. Aivan loistavaa!
Ihanan pehmoiset kylpytakit oli myös meitä odottamassa.
Saavuimme hotlalle puolen päivän jälkeen ja kävimme vähän tutustumassa alueeseen.
Ihania allasalueita, muutama vesiliukumäki, ulkoilmateatteri iltaesityksille, allasbaari, oma ranta, aktiviteettipisteitä (petanki, sulkapalloa, minigolf, pikkulasten leikkialue jne.) ja vaikka mitä. Alkuvaikutelma oli kyllä huikea!

Pikkumiehellä oli tietenkin kiire heti altaille joten meille mojitot ja pizzaa huikopalaksi altaille.
Käväisimme myös rannassa jossa oli vesiurheilua järjestävä putiikki. Ja kun pikkumies oli jo koko tulomatkan katsonut parasailing-varjoja niin se oli menoa. Tandem-parasailing varattiin sekä meriretki "merirosvojen luolaan". Tästä myöhemmin :)
Allasalueella saa joka päivä ihania hedelmädrinkkejä, alkoholilla tai ilman.
Ensimmäisenä iltana päädyimme buffaan.
Joka osoittautui ennakkoajatuksia vasten aivan loistavaksi! Leipiä, lihoja, perunoita, kalaa, grillattuja vihanneksia ja salaatteja lukemattomat määrät. Mies laskikin että pelkässä salaattibuffassa oli 146 vaihtoehtoa!
Olin lukenut Tripadvisorista että paikalliset viinit olisivat vain so-so mutta molemmat; punainen ja valkoinen ovat osottautuneet ihan kelvollisiksi. Vastaavat meidän laatikkotasoa.
On jännää kun täällä oikeasti ilta pimenee :).
Nyt muutaman päivän kokemuksella jälkiruoat ovat se heikkokohta jos jotain pitää hakea. Niin makeita että yksi lusikka ja uuh...syömättä jää :).
Näin muutaman päivän jälkeen ollaan kyllä supertyytyväisiä! Lounasruoat (pizzaa, pastaa, hamppareita, kebabia (kana), flatbreadia erilaisilla täytteillä) ovat kyllä hyviä ja altaille saa hakea ruokaa milloin haluaa. Toki monella pisteellä on omat aukioloaikansa ja jos haluaa ihanan rouvan tekevän flatbreadia erilaisin täyttein, kannattaa olla paikalla heti klo 12 ettei tarvitse hirveäasti jonottaa.

Pikkumies rakastui jo paikalliseen suklaajädeen jota saa klo 12-16 syödä niin paljon kun jaksaa.

Iltaesitykset ovat olleet huikeita ja entertainment team tekee kakkensa että kaikki viihtyvät. Miehet ovat jo pelanneet vesipalloa ja pikkumies discoillut. Allasjumppaan on minua taas houkuteltu joka päivä...ehkäpä :)
Mutt nyt drinkeille. Juttu jatkuu....