sunnuntaina, kesäkuuta 01, 2014

Barut Kemer Resort vol.1

Mies on aina halunnut nähdä Turkin. Jostain syystä minulla taas ei ole ollut hirveitä intohimoja maata kohtaa enkä edes tiedä miksi. Ehkä ennakkoasenne vahvaa muslimikulttuuria kohtaan sekä tiukkaa tinkaamista ostosten yhteydessä on saanut minut takajaloille maata kohtaan.

Noh, päätin antaa Turkille mahdollisuuden näyttää että olen väärässä.

Valmismatkoilla meidän perhe on käynyt...tai no ei siis perhe vaan minä ja mies Azoreilla joku kymmenen vuotta sitten. Omatoimiset matkat ovat olleet ne meidän juttu. 
Matkamessujen aikaan päädyimme kuitenkin siihen että tänä kesänä me lähdetään "turistilomalle". Vaihtoehtoisina matkatoimistoina oli Nazar ja Finnmatkat.
Koskapa yrityksistäni huolimatta en saanut aktivoitua Nazarin uutiskirjeen kautta alennusta, valikoitui Finnmatkat meidän loman järjestäjäksi.

Googletin pitkään kohteita. Ja loppupeleissä päivähän siinä meni lukiessa lukija-arvioita, Tripadvosirista kokemuksia ja miettien. Kolme finalistia: Belek, Kemer ja Side.

Kemer vei voiton! Ja kohteeksi valikoitui Finnmatkojen Luxus-luokituksen saanut Kemer Resort (Barut Kemer). Tripadvisorin arvostelijoiden mukaan kohde olisi helmi! Ei juuri yhtään negatiivista kommenttia kuten niin monesta muusta hotellista luin. Vähän kyllä jäi mietityttämään silloin varaushetkellä että voiko kehujen mukaista paratiisia olla ja että petyn varmasti johonkin.

No miksi sitten päädyin tähän hotelliin?
Ensinnäkin, halusimme loman pikkumiehen ehdoilla mutta myös niin että me aikuiset saamme rentoutua. Eli ei mitään vesipuistohotellia jossa "saa" kuunnella lapsosten ilakointia aamusta iltaan. Halusimme myös hotellin missä rentoutua, syödä hyvin (siis syödä hyvin!), olla meren rannalla, nauttia altaista ja jossa olisi aktiviteetteja pikkumiehelle.

Kemer resortissa tarjolla oli Finnmatkojen mukaan tätä kaikkea ja neljä a la carte ravintolaa joissa kaikissa saisi käydä syömässä niin usein kun haluaa, ennakkovarausta vastaan. Vähän tätä mietin että tosiaanko, koska lähes kaikissa muissa all inclusive-hotelleissa saisi käydä vain kerran loman aikana.
Laitoin sähköpostia Finnmatkoille ja vastauksen sain kyllä kuukausien päästä uudelleen kysymällä mutta kyllä...eli sinne!

Ja vihdoin se matka-aamu koitti. Heh, herätys klo 3.00 mutta onneksi lennolla sai nukkua. Olin miettinyt että otammeko ateriat lennolle mutta kyllä kannatti. Ajomatka Antalyasta Kemeriin kestää noin tunnin joten nälkä olisi tullut. Tällä kertaa lentoruoka oli myös ihan jees. 

Ja aah, mikä hotelli! Vartioitu alue, noin 10 minuuttia Kemerin pienestä keskustasta upeiden Taurusvuorten ja meren välissä. Näkymät ovat kyllä huikeita!
Emme halunneet maksaa merinäköalasta koska huoneessa ei juurikaan aikaa vietetä. Näkymämme parvekkeelta on viereiseen hotelliin mutta nyt kolmen päivän jälkeen eipä olla parvekkeella oltu kertaakaan. Päivät ja illat kuluvat altailla, allasbaarissa, ravintoloissa tai muissa riennoissa. Joten hyvä näin.
Meidät toivotettiin tervetulleiksi ja laukkupoika toi laukkumme huoneeseen.
Huoneemme on erittäin siisti, toisessa kerroksessa ja huone siivotaan päivittäin. Minibaari (paikallinen olut, vesi ja limsat) kuuluvat hintaan ja se täytetään päivittäin. Aivan loistavaa!
Ihanan pehmoiset kylpytakit oli myös meitä odottamassa.
Saavuimme hotlalle puolen päivän jälkeen ja kävimme vähän tutustumassa alueeseen.
Ihania allasalueita, muutama vesiliukumäki, ulkoilmateatteri iltaesityksille, allasbaari, oma ranta, aktiviteettipisteitä (petanki, sulkapalloa, minigolf, pikkulasten leikkialue jne.) ja vaikka mitä. Alkuvaikutelma oli kyllä huikea!

Pikkumiehellä oli tietenkin kiire heti altaille joten meille mojitot ja pizzaa huikopalaksi altaille.
Käväisimme myös rannassa jossa oli vesiurheilua järjestävä putiikki. Ja kun pikkumies oli jo koko tulomatkan katsonut parasailing-varjoja niin se oli menoa. Tandem-parasailing varattiin sekä meriretki "merirosvojen luolaan". Tästä myöhemmin :)
Allasalueella saa joka päivä ihania hedelmädrinkkejä, alkoholilla tai ilman.
Ensimmäisenä iltana päädyimme buffaan.
Joka osoittautui ennakkoajatuksia vasten aivan loistavaksi! Leipiä, lihoja, perunoita, kalaa, grillattuja vihanneksia ja salaatteja lukemattomat määrät. Mies laskikin että pelkässä salaattibuffassa oli 146 vaihtoehtoa!
Olin lukenut Tripadvisorista että paikalliset viinit olisivat vain so-so mutta molemmat; punainen ja valkoinen ovat osottautuneet ihan kelvollisiksi. Vastaavat meidän laatikkotasoa.
On jännää kun täällä oikeasti ilta pimenee :).
Nyt muutaman päivän kokemuksella jälkiruoat ovat se heikkokohta jos jotain pitää hakea. Niin makeita että yksi lusikka ja uuh...syömättä jää :).
Näin muutaman päivän jälkeen ollaan kyllä supertyytyväisiä! Lounasruoat (pizzaa, pastaa, hamppareita, kebabia (kana), flatbreadia erilaisilla täytteillä) ovat kyllä hyviä ja altaille saa hakea ruokaa milloin haluaa. Toki monella pisteellä on omat aukioloaikansa ja jos haluaa ihanan rouvan tekevän flatbreadia erilaisin täyttein, kannattaa olla paikalla heti klo 12 ettei tarvitse hirveäasti jonottaa.

Pikkumies rakastui jo paikalliseen suklaajädeen jota saa klo 12-16 syödä niin paljon kun jaksaa.

Iltaesitykset ovat olleet huikeita ja entertainment team tekee kakkensa että kaikki viihtyvät. Miehet ovat jo pelanneet vesipalloa ja pikkumies discoillut. Allasjumppaan on minua taas houkuteltu joka päivä...ehkäpä :)
Mutt nyt drinkeille. Juttu jatkuu....

2 kommenttia:

Peggy kirjoitti...

Oli kiva lukea kirjoitustasi ja muistella omaa lomaa. Kuulosti teksti alussa niin omalta! Meidän perhe on matkustellut paljon ja mies tekee sitä työksensä. Turkki on ollut aina minulle "ei" maa ja kohde. Kunnes tuli otettua äkkilähtö hyvin lapsiystävälliseen hotelliin ja Turkkiin,(blue village) Finnmatkojen kautta. Kaikki ennakkoluuloni vesittyivät tullin jälkeen, kun astuimme maahan. Tullissa meillä nimittäin oli paljon ongelmia ja meinasi käydä niin, ettei mieheni pääse maahan ollenkaan ja paniikki iski. Loppu viikko olikin paratiisia :) Ruoka oli hyvää, palvelu ensiluokkaista, hotelli huippu, paikalliset ystävällisiä ja hyvin lapsirakkaita, mikä sai Suomi-perheen ymmälle :) Ihastuin Turkkiin <3 Vielä jonakin päivänä otamme uusiksi!

Terhi kirjoitti...

Hei Peggy!
Samat fiilikset oli meillä vaan nyt loman jälkeen, voisimme helposti lähteä uudelleen! Mutta uusi kohde!