maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Sinihomejuustorisottoa ja broikun filettä

Kuten "uhkailinkin" jo tuossa viikolla niin yhtä reseptiä Glorian ruoka&viini -lehdestä minua himoitti kokeilla ja mikäs sen parempi päivä kun sunnuntai kokkailla rauhassa ja tunteella!

Sinihomejuustorisotto ja broilerin file:
- 3 salottisipulia
- 50 g voita
- 400 g Arborio-risottoriisiä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä (käytin itse samaa kuin mitä nautimme ruoan seuraksi)
- 1 l kuuma kasvislientä (sekoitin litraan vettä kaksi kasvisliemikuutiota...pitäisi varmaan keitellä itse mutta eipä sitä vaan perheellisenä ole ollut aikaa...)
- 1/2 pussia valmista Aura-murua (tässähän voi käyttää sitten oman maun mukaan mitä haluaa)
- vihreitä kivettömiä rypäleitä
- myllystä mustapippuria
- hienonnettua ruohosipulia

Kuori ja hienonna sipulit pieneksi hakkeeksi.
Sulata kannellisessa pannussa ruokalusikallinen voita, ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää riisi ja kuullota kunnes riisi on lähes läpikuultavaa. Älä anna riisin saada väriä, muista siis sekoittaa!
Kaada valkoviini pannuun ja sekoita, kunnes se on haihtunut. Lisää riisin joukkoon kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Anna nesteen haihtua ennen kuin lisäät lisää nestettä.
Anna risoton kypsyä kannen alla, välillä sekoittaen, riisilajikkeesta riippuen noin 20 minuuttia. Risotto on valmista, kun risotto on melko löysää mutta jyvät vielä irtonaisia.
Lisää risottoon loput voista sekä Aura-muru.
Puolita rypäleet ja lisää valmiin annoksen pinnalle.
Rouhi myllystä mustapippuria ja koristele ruohosipulilla.
Risoton kypsymisen aikana voit paistaa broikut haluamallasi tavalla ja viipaloida risoton rinnalle.
Risoton kanssa nautimme Jacob's Creek'n Riesling valkoviiniä. Viini sopi kuin nenä päähän risoton kera. Sopiva hapokkuus sekä hedelmäisyys antoivat ruoalle tyylikkään silauksen ja keveän raikkauden.
Tämä ohje on siis hyvinkin mukaeltu lehden ohjeesta ja totesimme, että Aura-juuston voisi jättää pois koska paljoakaan se ei risotossa maistunut. Mieheni tietenkin totesi, että reseptissä ollut vuohenjuusto olisi varmaankin sopinut risottoon upeasti. Ensi kerralla sitten.

p.s. kategorioin annoksen kasvisruokiin koska risotto oli tässä se juttu! Ja toimii siis yksisteenkin loistavasti.


Ei kommentteja: