maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Tomaattikeittoa lohen ja tomaattisalsan kera

Idean tähän alkuruokaan sain jonkin lehden reseptistä jossa keittona oli kylmä keitto mutta koska en jotenkin itse perusta kylmistä keitoista niin korvasin sen lämpimällä.
Tästä annoksesta tulee joko kahdelle pääruoka tai neljälle alkuruoat.

- 1 pieni purkki Campbell'sin tomaattikeittoa
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- hieman jotain tulista chilikastiketta, itse käytämme Buffalo Wild Wings, Blazin' soossia jota tuotamme tuttavallamme Yhdysvalloista ja tätä soossia laitan keittoon max 1/2 tl koska se on ERITTÄIN tulista
- hieman kevyt ruokakermaa maun mukaan
- 200 g lohifilettä (mieluusti jo nahaton mutta voit toki käsitellä itsekin)
- 2 salottisipulia
- 2 tomaattia
- 1 chilipalko
- hieman mustapippuria
- oman maun mukaan tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 1 tl öljyä
- koristeeksi parmesaanilastuja

Valmista ensin salsa. Kuori ja hienonna salottisipulit ihan pieneksi hakkeeksi. Poista tomaateista sekä chileistä kannat ja siemenet. Kuutioi molemmat pieneksi ja yhdistä sipulihakkeen kanssa. Mausta salsa mustapippurilla ja ruohosipulilla.

Laita keitto porisemaan eli valmista keitto purkin ohjeen mukaisesti (purkki keittoa + purkillinen vettä). Lisää keittoon puristettu valkosipuli (ei haittaa vaikka keitto ei ole tasaista, saa siis olla sattumia) ja makusi mukainen ripaus tulista chilikastiketta. Lorauta joukkoon kevyt kermaa pehmentämään keittoa.
Tarkista maku. Keitto saa olla lempeän tulinen.

Leikkaa nahattomasta lohifileestä ohuita viipaleita, 2 per ruokailija. Kuumenna öljy pannulla ja paista fileet kauniin värisiksi.
Annostele keitto lautasille, nosta keiton päälle paistetut lohifileet ja päällimmäiseksi tomaattisalsaa. Vuole koristeeksi parmesaanilastuja.

Me tarjosimme tämä alkuruoan juomana australialaista Jacob's Creek Semillon Chardonnay valkoviiniä, jonka hieman tamminen aromi sopii mielestäni kuin nenä päähän tälle alkuruoalle.
Leppoisaa perjantai-iltaa syysmyrskystä huolimatta!

Ei kommentteja: