torstaina, joulukuuta 21, 2006

Lämpimät voileivät - Joulustressin pelastajia?

Niin, onko Joulun alusviikolla stressiä? Käsi ylös kenellä on. Veikkaan, että aika monella mutta suurin osa ei kehtaa myöntää. En minäkään...
Meidän perhe (=lue: minä ja rakas mieheni) olemme juosseet pää kolmantena jalkana ympäri pääkaupunkiseutua. Listalla on ollut viimoisten lahjojen hankintaa (miksi joka vuosi päätän, että hankin lahjat jo lokakuussa mutta joka vuosi samaan aikaan totean, ettei se taaskaan onnistunut?), töissä asiakasiltaa, kotona pyykkäystä ja siivousta...huh, you name it!

Ei tässä hulinassa ole jaksanut miettiä mitään ihmeempiä "gourmet-elämyksiä" viikolle vaan meidän nälän ja toisaalta nautinnon kaipuun ovat pelastaneet ihanan lämpimät voileivät. Jos olisi normiviikko kyseessä, ajattelisimme terveellisesti ja tekisimme leivät ruisleivästä mutta nyt "kiireessä" päätin omavaltaisesti ostaa Fazun rouhepaloja koska siihen leipään nämä toimivat juuri nappiin.

-------------------------------------------------------------------------------

- omavalintaista leipää
- kinkkusiivuja (meillä käytetään ohuen ohuita herkkupalvikinkun siivuja)
- ananaspaloja
- Aura-murua
- Oltermannin siivuja

Laita uuni lämpiämään noin 225 asteeseen.

Levitä valitsemasi leivän päälle kinkkusiivuja. Kinkkusiivujen päälle lisää ananaspaloja, Aura-murua ja höylää vielä pinnalle pari paksua siivua Oltermannia.

Paista uunissa hetkinen, kunnes leivät näyttävät rapsakoilta.
Nauti heti.

-------------------------------------------------------------------------------
Täytteitä näihin leipiin voi vaihtaa ihan omien fiilisten mukaan. Monesti laitan miehelle leivän pohjalle jotain tulista soossia ja korvaan kinkun tonnikalalla. Itse pitäydyn näissä :).

Täytyy kyllä todeta, että en tiedä miten tämä aika olisi riittänyt, jos olisin itse loihtinut kaikki joulun herkut? Rakas äitini on kokannut vaikka mitä ja vaan odotan pääsyä hänen joulupöytäänsä!
Tästä syystä en ole juurikaan jouluisia reseptejä tänne kirjannut koska itse en ole vielä koskaan joulua laittanut ruokien osalta alusta loppuun. Olen saanut kunnian nauttia muiden herkuista.
Palaan kuitenkin aiheeseen ja esittelen tämän vuoden joulupöydän varmaankin joulupäivänä.

Toivotan vielä kerran kaikille lukijoilleni todella maukasta Joulua! Kumarran ja kiitän, jo yli 10.000 ruokaihmistä on vieraillut sivuillani. Upeaa!!

2 kommenttia:

lapanen kirjoitti...

Lapanenkin on syönyt väkisin pizzaa koko viikon. Pirkan kiviuunisalamipizza on TODELLA HYVÄÄ, kun siihen lisää palvikinkkua, 8 siivua Kotivaran metvurstia, suolaa, mustapippuria, punapippuriöljyä, paketti mustaa Castelloa, pussillinen mustaa Emmental -raastetta, sipulia ja paprikasuikaleita :)

Vakavasti, joulun rauhaa Terhin kotiin toivottaa

lapanen

Terhi kirjoitti...

:)....niimpä, tunnistan itsenikin kaupan pizzojen tuunaajaksi :).

Hyvää Joulua Lapanen!