keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

Jauhelihaiset täytetyt tortillat

Pitkästä aikaa päädyimme tekemään iltaruoaksi hieman meksikolaishenkistä sapuskaa.
Löysin kaupasta uutta salsakastiketta; Santa Marian Habanero & Tequila salsa ja siitä sain kimmokkeen tehdä täytettyjä tortillalettuja.
Ostin myös samaisen firman uusia "pussidrinksuja" tai siis mausteseoksia jotka täräytetään kirkkaan joukkoon, Caipirinha Drink Mix johon tarvitaan cachaca-viinaa (ei tietenkään saa alkosta) ja Mojito Drink Mix. Näitä drinksuja emme kuitenkaan tänään tehneet vaan mixipussit odottavat sopivaa hetkeä.

-------------------------------------------------------------------------------
Jauhelihaiset täytetyt tortillat:

- pehmeitä tortillalettuja
- paistettua naudan paistijauhelihaa (mausta cayannella, suolalla ja grillausmausteella tai heitä sekaan joku valmis texmex-mausteseos)
- ananaspaloja
- Aura-murua
- salsaa oman maun mukaan
- hieman mozzarellaraastetta

Levitä letun pohjalle salsaa. Lusikoi jauhelihaa noin 3-4 rkl ja lisää ananaspaloja muutama. Ripottele päälle Aura-murua ja hieman mozzarellaraastetta.
Käännä letun päät ensin sisäänpäin (jauhelihan päälle siis) ja kääräise tiukalle rullalle.

Asettele täytettyjä lettuja esim. pieneen lasagnevuokaan niin pysyvät paiston aikana kuosissaan. Voitele täytetyn letun pinta vielä cheddar-jalapenodipillä (vai miksi sitä keltaista mössöä sanotaan?, heh...).
Paista noin 220 asteessa 5-7 minuuttia tai kunnes pinta näyttää hieman ruskettuvan.

Tarjoa raikkaan salaatin, tulisten jalapenojen/habanerojen, hienonnetun punasipulin ja kermaviilin kera.

--------------------------------------------------------------------------------

Ruokajuomaksi tälle setille suosittelen ihan vichyä tai olutta / kuivaa siideriä.

Tämä on kyllä makoisaa ja ainakin meidän perheelle maistuu aina. Välillä laitan väliin broikkusta tehtyä kermaista kastiketta, jos oikein halutaan herkutella :).

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, sieltäkin saa siis Caipirinha-pusseja. Olisi kiva tietää mitä ne siellä maksaa. Täällä Brasiliassa tietysti oikeaoppisesti pitäisi tehdä ihan limeistä - ja kai se tulisi halvemmaksikin - mutta helpompaa se on noilla pusseilla. Täällä yksi pussi maksaa noin 20 euron senttiä, litra cachacaa noin euron. Sokeriruokoviinan puutteessahan voi tehdä caipiroscaa eli vodcalla.

Anonyymi kirjoitti...

Hei gringa!

Juu, ensimmäistä kertaa törmäsin pusseihin Citymarketissa. Yksi pussi maksoi about 1,50 € eli eipä ole halpaa. Tosiaan cachacaa ei täältä edes saa, joskus Alkosta sai muttei enää. Miehellä on Sao Paolosta tuodusta putelista vielä lirut jäljellä ja sitä lirua hän vaalii ja odottelee oikeaa hetkeä :). Niitä pusseja meilläkin oli Brasiliasta mutta ne menivät jo.
Terveisiä lumen keskeltä Brasiliaan!

Anonyymi kirjoitti...

Meidän suosikkiruokaa...slurps.
Taidat olla viinasten asiantuntija...kerroppa mitä eroa on manteliliköörillä ja amaretolla? Kun kukaan ei tunnu tietävän=(

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Paistoin tänään sillä kirjakakkuvuoalla kakkupohjan...elämäni ensimmäisen kerran paloi sitten kakku :(
Vaikka otin sen 10min. liian aikaisin pois. Mitähän materiaalia se on?

Kannattaa muuten laittaa tuonne confetin sivuille vähän enemmän tietoa tuotteista ja vaikka kysymys & vastaus-palsta...moni kysyy minulta tietoja vaikken noita myykään :) (esim.noista reunavuoista miten käytetään)

Terhi kirjoitti...

Todella harmillista kuulla! Moitteita vuoista ei ole tullut. Vastaan sinulle tarkemmin sähköpostitse tuotetietoja.

Verkkokaupan sivuja kehitetään, laitan vinkkisi korvan taakse!
Sivuille tulee myös ohjeita kuvineen tuotteiden käytöstä mutta ymmärrettävästi tämä vie hieman aikaa. Suurimmasta osasta tuotteita on jo käyttöohjeet sivuilla.

Anonyymi kirjoitti...

Lintu - heh, en nyt sanoisi asiantuntija :).
Amaretto on siis Amaretto Di Saronno likööriä joka on vahvasti mantelin makuinen likööri. Amarettoa pidetään siis alkuperäisenä.

Mantelilikööri on siis periaatteessa ihan samaa ainetta mutta ei sitä "oikeaa".

Leivontaan varmasti käy ihan kumpi tahansa. Itse suosin Amaretto Di Saronnoa :).

Nykyisin on ehkä yleistynyt Amaretto sanana ja sillä viitataan monen tuotteen kohdalla juuri mantelin makuun.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Terhi! Näin pähkäilin asian itsekin, vähän samaan tapaan kuin Shampanja-kuhuviini -asetelmalla.

Olen ostanut leivontaan tuota halvempaakin, mutta koska aikanana Alkossa mulle myytiin alkuperäistä kun olin ensi kertaa asialla, täytyy myöntää, että tuo kalliimpi oli leivonnassakin kyllä paremman makuista. Kiitos, nyt olen taas viisaampi!

Anonyymi kirjoitti...

lintu - olepa hyvä vaan.
Shampanja-kuohuviini on tosiaan sama juttu eli Champagnen alueella tuotettu kuohuviini on shampanjaa vaikka muutkiin kuohuviinit olisi valmistettu samalla tekniikalla niin nimitystä ei saa käyttää. Ja tästä johtuu myös shampanjan kallis hinta.
Ja me maksetaan :) tai ainakin suurin osa meistä.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, tuon Shampanjan ja kuohuviinin eron tiesinkin.
Itse en tykkää viineistä laisinkaan, en niistä mitään tiedä enkä ole kiinnostunut. Limua kittaan sitten ihan urakalla, ei kovin terveellistä, mutta ei mahda mitään, jotain on juotava;)

Anonyymi kirjoitti...

Alko myy brasilialaista cachacaa normaalivalikoimassaan.Numero on 104907 ja tuotteen nimi: "Pitú Cachaca". Etiketissä komeilee katkaravun kuva.

Anonyymi kirjoitti...

Hei jvb - loistouutinen!
Ei siitä kauaan ole kun Alkosta kysyin ja sanoivat, että viimeinenkin merkki tuota juomaa poistettiin. Täytyypä ensi reissulla tsekata. Ei tarviis sitten miehenkään sitä viimeistä lirua niin antaumuksella säästellä :)

Kiitos vinkistä!!