perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Marjainen rahka

Lupailin jo useampi päivä sitten postausta kevyemmistä herkuista ja tässäpä olisi luvassa nyt yksi sellainen. Tosiaan tuo "huomenna lisää..." hieman venähti kun tässä on illat menneet vauhdikkaasti, koneella kyllä istuen. Toivon ja toivon vieläkin enemmän, että voin aiheesta kertoa lisää parin viikon sisällä!! Jännittää itseäkin :)

No anyways, tämä marjainen rahka on meidän perheen kestosuosikki ja varsinkin tuo miehen puolikas vetää tätä joka päivä. Oikeasti.

------------------------------------------------------------------------------

- 2 isoa purkkia Valion maitorahkaa elikkä 1 kg yhteensä (jopa 3 purkkia voisi laittaa)
- 1 purkki kevyttä Vaniljakastiketta kevyesti vispattuna
- 2 pakastepussillista marjoja; tässä on mustikoita ja mansikoita
- pinnalle marjoja; tässä on käytetty hitaasti sulatettuja kokonaisia vadelmia

Rahka kannattaa tehdä edellisenä iltana, että se saa yön yli jääkaapissa maustua.
Sekoita siis kaikki ainekset keskenään. Marjat saa olla jäisiä, ne sulavat sitten yön aikana.

Sokeria ei tarvitse koska vaniljasoossi tuo pehmeyttä ja makeutta rahkaan.

-------------------------------------------------------------------------------

Itse nautin marjaista rahkaa aina aamupalaksi ja joskus iltapalaksikin. Toimii!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Testi

Anonyymi kirjoitti...

Nam. Kuulostaa hyvälle! Etenkin, kun tuo uusi vuosi saa aina lupaamaan, että NYT alkaa laihdutus. Toi leivontablogi on vaan huono yhdistelmä sen knassa, kun tekee mielei aina kokeilla jotain uutta... :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tuo vaniljasoosi tarkalleen on?
Sellaista vaahtoutuva vaniljakastikejuttua?
Entä minkäkokoisista marjapusseista on kyse, itse ostan kiloisia pusseja ja tuskin niistä on kyse.

tätä ohjetta kyllä täytyy kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Täytyipä ihan miettiä minkä merkkistä se vaniljasoossi on mitä kaupasta aina ostan ;)...se on Flora Vanillaa.
Marjapussit ovat noin 1/2 litran jos ei pienempiäkin. Välillä hurautan joukkoon pari pientä pakasterasiaa.
Tämähän on tosin makuasia, mitä marjaisampaa, sitä parempaa minusta!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Terhi, tätä tehdään meillä tänään!