maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Pinaattivelli

Viikonlopun jälkeen teki mieli hieman kevyempää iltaruokaa ja kauppareissulla päädyin pinaattivelliin. En ole koskaan tehnyt alusta asti pinaattivelliä itse enkä tehnyt nytkään. Suosikkini on Knorr:in pussi josta vellin keitän.

En ihan pussin ohjeen mukaisesti velliä keitä koska tykkäämme hieman paksummasta, joten laitan 4 dl sinistä maitoa ja 4 dl vettä. Siihen perään keittojauhe ja keitän velliksi.

Kaveriksi täytyy aina keittää kananmunia (12 minuuttia niin tulee täydelliset...ainakin useimmiten) ja yleensä herkuttelemme myös pasteijoilla. Jotenkin se vaan on lapsuuden kouluajoilta jäänyt alitajuntaan, että pinaattivellin kanssa täytyy olla pasteija. Nyt siis halusimme hieman keventää ja lihapasteija vaihtui täysjyväleipään juuston kera.
Ruokajuomana vellin kanssa maistuu parhaitten vichy tai maito.

Tällaista tänään meidän keittiöön.

10 kommenttia:

Pullahiiri kirjoitti...

Pinaattikeitto (tai velli) on minun lempiruokani. Kyllä nyt täytyy sinua sen verran ohjeistaa, että teet yhtä suurella vaivalla itse todella hyvän makuisen ja kotitekoisen pinaattikeiton. Osta vaan pakastealtaasta pinaattipussi ja tee sen ohjeen mukaan. Ainakin Pirkan ohjeella on tullut hyvää!!! Ei muuta kun yrittämään:o) Ehkäpä jo ensi kerralla??

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin tykätään pinaattikeitosta. Kotitekoinen on tietysti parasta, mutta täällä kehotetaan marssimaan kaupan pakastealtaalle ja ostamaan keitto sieltä. Melkein kotitekosen makuista, ja ero on kyllä suuri pussikeittoon verrattuna ... Ja tosiaan, meilläkin oli koulussa pinaattikeiton kans grahamlihapiirakka. On vieläkin ihan hyviä, Saarioisten valmistamia.

Terhi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä!

Täytyy kyllä todellakin joku päivä tehdä pinaattivelliä ihan alusta asti itse. Jotenkin olen mieltänyt sen työlääksi tehtäväksi mutta ilmeisesti se ei siis sitä olekaan.

Tuo pussikeitto on kyllä tosi suolaista joten täytyy todellakin ensi kerralla kokeilla itse.

Kiitän rohkaisusta :)

Lintu75 kirjoitti...

Yritänpä uudestaan, jotenkin en koskaan saa viestiä lähetettyä, tuntuu liian monimutkaiselta. Tänään aamulla kirjoitin pitkät pätkät ja se katosi taivaan tuuliin. Laitanpa kokeeksi ensin tämän ennen kuin käy samoin;)

Lintu75

Lintu75 kirjoitti...

No niin, nyt onnistui, siispä jatkan.

Minä kyllä kehoitan tekemään sen itse, tämän helpompaa ruokaa ei olekaan. Tee normi valkokastike, mutta aavistuksen löysempi. Kippaa joukkoon pakastepinaattia ja mausta valmis keitto suolalla.
Toksi voit käyttää tuorettakin pinaattia, mutta jospa harjoittelisit ensin tällä. Mullakin on ykkösblogissa ainesuhteet keittoon=)

Onnittelut verkkokaupasta! Mitenkäs bisnekset sujuu?
Kun nyt asut Helsingissä, en malta olla kysymättä missäpäin?
Oliko sulla joku keittiöalan koulutus tai ammatti vai miten se menikään, vai oletko muuten vaan kiinnostunut ruoanlaitosta?
Kävin ekaa kertaa tuolla toisessakin blogissa...vai kotisivuilla....rivien välistä luin painonpudotuksestasi. Oletko kenties Painonvartijoissa? Jos, niin jaksatko noudattaa pisteiden laskua ja kuinka pitkässä tai lyhyessä ajassa on tullut kunnon tuloksia? Kiitos jos jaksat vastailla=)

Terhi kirjoitti...

Hei lintu!

Kiitos vinkeistä ja tottakai jaksan vastailla :)...oikein hävettää miten laiska olen kun en ole viitsinyt kokeilla itse tehtyä pinaattivelliä. Lupaan, että seuraavalla kerralla!

Kiitokset onnitteluista! Verkkokauppa on lähtenyt hyvin käyntiin mutta paljon on vielä tehtävää.
En asu Helsingissä vaan Tuusulassa. Kesällä muutimme tänne ja olen kyllä viihtynyt super-hyvin!
Taisit siis käydä kotisivuillani ja vieraskirjassa. On ollut itse asiassa tarkoitus lopettaa noiden sivujen ylläpito koska aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Olin tosiaan mukana viime vuoden Painonvartijoiden Onnistuja kisassa. Jos sinulla on lehtiä tallella viime vuoden alkupuolelta niin sieltä minut bongaat :). Hyvin sain painoa pois, muistaakseni 13 kiloa 4-5 kuukaudessa ja pitkään sain pidettyä painon siinä. Syksllä tuli takapakkia ja nyt pitäisi jälleen ottaa itseä niskasta kiinni :). Ruoka on vaan niin hyvää! Ja helppoa se pudotus on kun sen päättää ja silti voi hieman herkutellakin.

Terhi kirjoitti...

Lintu,

unohdin vielä vastata. Olen koulutukseltani ravintolakokki tosin en ole koskaan oikeissa kokin hommissa ollut. Enemmänkin siis pidän itseäni harrastelijakokkaajana joka tekee fiilispohjalla sillai kun hyvältä tuntuu ;)

Lintu75 kirjoitti...

Kiitos vastauksista=)

Muistelinkin hämärästi tuota koulutustasi. Missä olet muuten opiskellut? Täällä etelässä vai Kajaanissa?
No eipä Tuusula kovin kaukana ole, mekin muutamme Tuusulantien varteen, tosin Helsingin puolelle.

Painonvartijat ei ole mulle mitenkään tuttu juttu. Kävin elämäni ekan (ja varmaan vikan) kerran viikko sitten kuuntelemassa, tarkoitus olisi saada kymmenen kiloa kesään mennessä pois, mutta uskon onnistuvani ilman ulkopuolisiakin, nyt kun lopetin vasta imettämisen. Olisipa hauskaa nähdä noita lehtiä, ei taida netin kautta päästä lukemaan?
Ruokahan onkin niin hyvää, että siksi jotenkin ahdistaa pistelaskut=O
Juuri popsin yhden Runebergin tortun.....

Terhi kirjoitti...

Lintu - opiskelin Imatralla mutta se koulu on tainnut jo muuttua amk:ksi koska sitä ei enää googlettamalla löytynyt.
Pitkään mietin, että lähtisin jatkamaan kondiittoriksi mutta en lähtenyt.

Eipä taida kuvia olla enää netissä. Nykyäänhän lehti on KG.
Ihan varmasti saat kymppikilon pois, tsemppiä!!

Lintu75 kirjoitti...

Pari kiloa onkin jo viikossa lähtenyt, vaikka olen mässäillyt luvattoman paljon=O